Makan Sate di Rembau : Chembong World Satay

5:49 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Setelah daftar masuk Mummy Firdhan Homestay, Fuad dan Fairuz hendak mencari sate di kawasan sekitar. Encik Suami dan Firdaus tinggal di homestay. Kami jalan-jalan cari sate. Terjumpa Warung Chembong World Satay di seberang dengan masjid Batu 17 Chembong. Singgahlah kami di situ.


Adik penjual sate yang sangat peramah melayan pelanggan.

Sumber : FB : Chembong World Satay

Ada tiga jenis sate yang ditawarkan iaitu:
  • Sate Ayam -RM1.20 sen secucuk
  • Sate Daging - RM1.20 sen secucuk
  • Sate Kambing - RM1.80 sen secucuk
  • Nasi Himpit - RM1.00 sebiji



Kami beli sate ayam, sate daging dan sate kambing tapi tak ingat berapa puluh cucuk yang kami beli. Harga termasuk nasi himpit : RM132.00

Makan malam di Mummy Firdhan Homestay.







Baki sate yang tidak habis dimakan dipanaskan lagi keesokan paginya.
Sebelum meninggalkan homestay dan meneruskan perjalanan, kami sempat alas perut dahulu.



Antara menu sarapan kami selain sate ialah bahulu cermai dan bubur pulut hitam. Kedua-dua makanan ini dibekalkan oleh bakal besan kami sewaktu kami berkunjung ke Pagoh petang kelmarinnya.

Bubur pulut hitam dari Pagoh.

17 comments

  1. sedap satey ni.. lady suke satey ayam.. yumm yumm yumm

    done follow as Ain Farhana

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sate memang sedap kan Ain.
      Terima kasih sudi follow.

      Padam
  2. Sate kalau kuah kacang tu sedap memang sedap la.

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Alhamdulillah.
      Rezeki dapat berkumpul seisi keluarga.

      Padam
  4. lamanya tak makan sate. Wah dapat bontrot dari bakal besan ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak betul bontrotnya sampai boleh dibawa ke Rembau dan Sungai Petani.

      Padam
  5. Cuti cuti Malaysia sungguh ni...separuh Malaya

    BalasPadam
  6. Sy tak jumpa lagi cerita ke Pagoh. Sedap tu makan sate anak-beranak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cerita di Pagoh kena masuk frame SK hehehehe.

      Padam
  7. terliur pulak tengok sate tu kak oi, sedap tengok semu menu terutama bubur pulut hitam tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmemang sedap sangat tu bubur pulut hitam air tangan orang Johor.

      Padam
  8. bahulu dan bubur pulut hitam kesukaan kyra.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oooo Kyra peminat bahulu dan bubur pulut hitam ye.

      Padam
  9. rasanya satay kat sini yang popular tu kak amie..pernah nampak tapi x ingat baca kat mana

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe