ADSENSE

Ahad, 20 Mac 2011

Lunch di Pringsewu Restaurant Group, Cilacap, Jawa Tengah.

Kami singgah makan tengahari di Pringsewu Restaurant Group yang terletak di Jalan Raya Banjar - Majenang KM 10 Wanareja, Cilacap, Jawa Tengah. Memang rasa sangat lapar setelah melalui perjalanan yang sangat panjang, tersengguk2 mengantuk, sekali2 tertidur, dan sekali sekala merakam gambar pemandangan di kiri kanan jalan yang dipenuhi sawah padi menghijau...


Antara menu yang kami pesan.... oleh sebab beberapa kali Amie terlihat kelapa muda dijual di tepi jalan, tiba-tiba teringin minum airnya. Amie pun pesan dan Amie fikir keluarlah sebiji kelapa muda tapi lain pula.... air kelapa muda Amie seperti di bawah ini.......dah di bawa depan mata, hirup sajalah.... di dalamnya mengandungi hirisan isi kelapa muda.


Tempe / Tahu Goreng.... siapa punya pesanan ini.... peminat tempe la tu.... sebab setiap kali singgah makan, ada saja suara yang memesan tempe. Sebab jeling harganya...Rp12.000.


Ini Ayam Goreng Penyet berharga Rp16.000.


Ada 2 hidangan tahu / tempe goreng.


Ini Ayam Masak 2 Rasa... sebelah rasa mayonis, sebelah rasa sos cili.


Ini Sop Pengantin Rp27.500.... mengandungi campuran sayur2 sepeti babycorn, lobak, dan lain-lain.


Ini pula Jamur Krispy Sos Mayonaise Rp25.000... Amie sendiri yang pilih, nak rasa cendawan goreng. Memang sedap, dan Amie nanti nak cuba buat sendiri.


Tiada ulasan: