Dinner at Gazebo Garden Restaurant

5:50 PTG

Assalamualaikum semua.... terimakasih kerana masih sudi mengikuti perkembangan perjalanan Amie menjelajah bahagian Jawa Barat hingga ke Jawa Tengah. Cuaca cukup panas semasa kami berada di Candi Prambanan tetapi anginnya sangat nyaman. Seronok melihat banyak pohon belinjo berbuah lebat di sekitar candi. Selepas sembahyang jamak qasar zohor dan asar, kami terus pulang ke tempat penginapan di Wisma Ary's. Kelam-kabutlah kami sebab terpaksa bergegas pula untuk ke teater terbuka. Sebenarnya, Amie rasa dah tak larat tapi memikirkan datang dari jauh dan mungkin selepas ini tiada kesempatan lagi untuk ke mari, Amie gagahkan juga untuk menyiapkan diri. Kami di bawa ke Gazebo Garden Restaurant. Tempatnya sangat indah dan cantik serta nyaman dan boleh memuatkan kira-kira 1,500 orang tetamu. Amie kurang mengambil gambar di sini kerana Amie lihat makanan yang dihidang lebih kurang sama dengan yang Amie temui di hotel lain. Tempe tetap merupakan menu utama. Ayamnya juga masih kecil seperti ayam di tempat lain. Kebanyakan pelancong yang menjamu selera terdiri daripada pelancong Jepun dan Belanda juga Perancis.


Sepetang di Candi Prambanan


Sentiasa didatangipengunjung dalam & luar negara.


Antara menu yang dihidangkan di Gazebo Garden Restaurant.


Pecal pun turut disediakan.


Sambil makan kami dihiburkan dengan lagu.... tak faham apa lagunya.


Dalam banyak2 hidangan, tempe dan tahu tetap tak ketinggalan...


Tarian Golek Serimpi


Cuci mulut dengan bubur sum-sum.


Selepas makan kami dibawa ke Open Air Theater PURAWISATA... menyaksikan The Real Ramayana Ballet.... waduh!... bateri kamera Amie habis.... tak dapat tangkap gambar lagi, aa pun selama 1 jam 1/2 sangat terhibur dengan persembahan itu... 

0 comments

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe