Jalan ke Kota Belud - Tang Dynasty Lodge

5:26 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Sebelum meninggalkan Tuaran, kami singgah dahulu di Jalan Sulaman. Harapan di hati mudah-mudahan sudah mendaratlah ketam di gerai-gerai. Rezeki tidak memihak kepada kami. Alang-alang sudah berhenti di situ, kami pun singgah di sebuah gerai untuk menikmati puding kelapa sebelum meneruskan perjalanan ke Kota Belud.

Pekan Kota Belud


Singgah makan puding kelapa di Jalan Sulaman.


Tak ada ketam, lokan pun dibedal!
Kemudian kami sambung perjalanan ke Kota Belud.



Sebaik sampai di Kota Belud, hujan lebat menyambut kedatangan kami.
Kami daftar masuk di Tang Dynasty Lodge.


Bilik penginapan dua bintang ini tidaklah luas, tetapi bolehlah untuk selesa menunaikan solat. Ada empat biji bantal disediakan.



Firdaus jangan tidur dulu!
Selepas hujan berhenti kita nak jalan-jalan cari makan!

Tempat kegemaran Encik Suami. 
Oleh kerana suhu sejuk dari sebelah petang, malamnya pula kami bancuh milo untuk panaskan badan.




Sterika terletak di luar bilik. Boleh bawa masuk ke dalam bilik bersama iron board sekali.


Hujan telah reda. Kami keluar dari bilik.


Menurut pekerja di kaunter, sekarang ada pasar malam di Kota Belud. Untuk sampai ke sana, boleh jalan kaki sahaja. Pasar malam terletak di hadapan Arked Kota Belud.

Aked Kota Belud

7 comments

  1. nampak selesa walaupun 2 bintang sahaja. Lokan tu..sedapnya

    BalasPadam
  2. Kuyu mata Daus, Seronok campur penat agaknya. Tapi budak kecil, tahunya seronok aje, kan. Tak payah fikir benda lain, hihi.

    BalasPadam
  3. Masuk bilik mesti firdaus posing atas katil .....comel je

    BalasPadam
  4. walaupun hotel 2 bintang tapi nampak selesa biliknya, kalau dekat sini hotel 2bintang alahai asal boleh je kak...

    BalasPadam
  5. Besar dan selesa bilik tu kak amie walau hanya 2 bintang..

    BalasPadam
  6. 2 bintang pun nampak gah juga.
    Rezeki terpijak dapat ke pasar malam.

    BalasPadam
  7. Puding kelapa tu terasa-rasa ja sejuknya lalu kat tekak

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Makkah & Madinah ~Melaka ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Sabah ~Selangor ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puasa Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe