Sarapan Apa di Hotel Relax Marrakech?

1:02 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Hari kedua di Maghribi - Isnin - 03 Februari 2025.

Solat subuh - 7:01 minit pagi.
Pandai-pandailah kami atur waktu dan buat persiapan lebih awal untuk menepati waktu turun ke dewan makan pada pukul 7:30 pagi. Majorel Voyage pula dijangka bergerak meninggalkan Hotel Relax Marrakech pada pukul 8:15 pagi.

Selamat pagi Marrakech!


Di dewan makan, jumpa kendi lagi! Barangkali berisi susu atau air kosong. Di sebelah sana ada periuk berisi bubur yang agak cair, tapi  bukan sup. Entahlah, mungkin juga sup sebab apabila Amie celupkan roti Perancis ke dalamnya, lembut pula rotinya.


Jus yang disediakan pun ada beberapa jenis tapi yang warna hijau dan putih kuning itu Amie kurang pasti. Hendak cuba juga tapi terfikir waktu yang agak singkat untuk tinggalkan hotel, takut perut meragam pula. Mungkin yang hijau itu jus timun dan yang putih kuning itu jus lemon.


Ada jus limau dan jus mangga juga.


Jus Timun?

Jus Mangga

Minuman panas pelbagai jenis.


Antara pastri yang turut disajikan.



Hendak makan roti Perancis? Kenalah potong sendiri.






Buat taman dalam pinggan tapi tak berapa menjadi. Makan sajalah.



Selepas isi perut seadanya, terus bergegas menuju ke lobi. Terus capai beg dan heret ke luar, letak di tepi Majorel Voyage.

Eeeh .... ehhh, tunggu jap!
Macam menarik pula lukisan di dinding hotel ini.



Ambil gambar sekeping di sini.

7 comments

  1. pandai diorg ek suh kite pulak yg potong roti... karang angkat sebatang trs bawa bekal...😁

    BalasPadam
  2. Pakai kendi, rasa macam zaman dahulu pulak ya. Agaknya memang penggunaan biasa di sana.

    BalasPadam
  3. meriah taman dlm pinggan sedap tu

    BalasPadam
  4. Pastries tu sedapnya. Cutter untuk roti perancis tu, menarik lah.

    BalasPadam
  5. Kalau nak berjalan² memang risau nak makan sarapan berat². Banyak nama tempat sy tak pernah tahu rupanya. Mungkin juga sy tidak pernah ambil tahu nama² tempat di Maghribi ni.

    BalasPadam
  6. boleh potong roti perancis ikot suka nie...tengok2 semua roti pendek..

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Morocco (Casablanca - Marrakech - Rabat - Chefchaouen - Tangier - Fes) ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Trip SPM : Sepanyol-Portugal-Morocco ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Moroccan Food Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sabah Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe