Rumah Terbuka Raya & Sambutan Ulang Tahun Bapa Saudara Ke-50

9:28 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Rumah terbuka raya kedua selepas beraya di rumah Gee, kami masuk kebun kelapa sawit ke rumah bapa saudara Encik Suami. Pada masa yang sama, mereka mengadakan sambutan ulang tahun perkahwinan yang ke-50. Kira Jubli Emaslah kiraannya.

Perjalanan agak memakan masa kerana kebun kelapa sawit jauh ke dalam. Tapi sampai jugalah akhirnya.

Rupanya ramai tetamu telah tiba. Kami agak terlewat kerana ke rumah Gee terlebih dahulu.

Pelbagai jenis hidangan disediakan untuk para tetamu. Ada pecal. Ada udang masak sambal, itik masak palekko' dan sebagainya.

Sebahagian tetamu lebih selesa berada di luar rumah kerana suhu yang panas apabila berada di dalam rumah walaupun banyak kipas angin dipasang.

Perut kita sudah tidak ada ruangan lagi, jadi ambil sahajalah buah-buahan.

Encik Suami sorong cengkarok dengan serondeng ikan pula!

Aduhai.... inilah Itik Masak Palekko' yang menjadi rebutan tetamu. 

Tidak lama kemudian, hujan turun dengan lebatnya!

Sempatlah kita menikmati butiran hujan yang jatuh ke muka bumi dan menjadikan suhu rendah!

Selepas hujan, kek pun dikeluarkan untuk dipotong oleh Pak Lin & Mak Lin.

Selamat ulang tahun perkahwinan yang ke-50 untuk Pak Lin (Haji Mohd. Indah bin Habib) dan Mak Lin (Hajjah Malina Cole). Semoga sentiasa sihat dan dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat.

6 comments

  1. Alhamdulillah sudah 50 tahun usia perkahwinan.

    BalasPadam
  2. Oh...ingatkan umurnya bapa saudara tu 50..hihihi
    Semoga kekal bahagia hingga ke Jannah

    BalasPadam
  3. Walau rumah di dalam kebun kelapa sawit pun rasa bahang juga eh kak.. rasa di mana2 pun sama panasnya. Harap hujan kebelakangan ni dapatlah turunkan suhu.

    BalasPadam
  4. 50 tahun bersama tp nmpk masih muda lg keduanya.. alhamdulillah

    BalasPadam
  5. tahniah kepada pasangan Pak Lin dan Mak Lin...fuhh..jubli emas tu... kita yang baru belasan tahun kahwin ni kadang kadang nak pekup je muka suami dengan bantal time geram tu...hahahaa

    BalasPadam
  6. kak cengkarok tu kerak nasi goreng ke? sedapnya semua menu tu kak itik tu tak pernah makan tu camne la rasanya

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe