Potato Wedges & Cream of Mushroom Soup

10:18 PG

Selamat pagi semua. Nampaknya tak sempatlah nak sembang panjang sebab baru saja seorang rakan telefon ajak Amie minum pagi bersamanya. Walaupun sudah bersarapan pagi bersama suami dan anak-anak, namun Amie terfikir mungkin ada sesuatu yang ingin dibincangkan oleh rakan tadi.


Sarapan pagi ini berupa kentang goreng wedges dengan sup krim cendawan. Selalu juga Amie buat kentang wedges tapi kali ini Amie bubuh oregano dalam bancuhan tepungnya. Jumpa lagi ye, kawan Amie sedang menunggu di Bandar Sri Perdana.

14 comments

  1. Kalau anak bujang saya memang suka sangat menu2 macam ni..siang malam pagi petang pun tak per :)

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum akak...
    wah kuar minum x ajak diana yer akak... nak nangisss... :D

    ermmm... sedapnya tu akak.... tgk dah terliur dah nie... mmg sedap makan ngan soup tu...

    BalasPadam
  3. ini makan ala mat saleh la ni..suka dgn potato wedges..mau lak yg cheesy mcm kfc punya..melelehhhhh kak amie weiiii

    BalasPadam
  4. Ixora,
    makan begini pun boleh mengenyangkan perutkan...

    memang anak2 suka menu2 begini.

    BalasPadam
  5. Salam ramadhan buat akak n family kak! sedapnyer wedges! lama tak buat, asyik besarkan pemalas jerrr kita ni hihihi....

    BalasPadam
  6. Joe,
    oregano ialah sejenis herba Inggeris, banyak digunakan dalam masakan Italy seperti pizza dan masakan lain yang berasaskan tomato, oregano berada dalam family daun pudina, untuk panggang ikan atau daging,

    oergano sebenarnya berasal dari perkataan Greek iaitu... joy of the montain.

    BalasPadam
  7. Diana,

    Waalaikumussalam.... he he he... tak boleh nangis dik... batal puasa he hehehh...

    BalasPadam
  8. Mieza,

    kalau makan di kfc, anak-anak kata kecik2 je potato wedges tu.... jadinya kalau mummy buat sendiri... puas makan, sebab potongannya pun besau2... hi hihii... budak2 cicah dengan thousand island & sos cili thai...

    BalasPadam
  9. Salam Ika,
    resepi Ika banyak yang mantap tau!

    he he he.... Kak Amie pun apa kurangnya, malasnya 2 kali ganda lebih besau dari malas Ika... hi hi hi

    BalasPadam
  10. Kak Zai suka mushroom soup kalau makan kat luar yang ada soup ni pasti order.

    BalasPadam
  11. Kak Zai,
    sedapkan.... rasa lemak & wangi je mshroom tu...

    BalasPadam
  12. sedapnya sup tu kalau cicah roti lagi...

    BalasPadam
  13. Nani,
    memang sedap... terutama roti halia!

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe