ADSENSE

Ahad, 17 Julai 2011

Pocket Bread Sandwich

Selamat malam semua. Hari ini tak masak dari pagi.  Seisi keluarga makan tapau. Tapi terasa lain macam saja sebab sudah kebiasaan dan kewajipan hari-hari masuk dapur. Oleh sebab tak tertahan hati dan perasaan..... akhirnya menjelang petang Amie curi masa juga untuk ke dapur. Sempatlah juga menyediakan hidangan petang. Itu pun semasa semak buku yang bertimbun tak terkira, sesekali jenguk-jenguk dapur kawan-kawan. Terbau resepi yang enak iaitu Pocket Bread Sandwich dari dapur Nuridah. Resepinya bolehlah tengok di dapur Nuridah di My Little Kitchen dan katanya dia dapat resepi Pocket Bread Sandwich Dari Dapur CT (DDCT). Minta izin dan terima kasih buat Nuridah dan CT Delima kerana memberi idea untuk resepi yang enak ini.


Setakat ini sajalah pertemuan singkat di antara kita..... hu hu hu.... nak ke mana Amie? Amie nak sambung kerja yang terbengkalai seketika. Jumpa lagi kawan-kawan sayangggg..... yang sudi singgah sini pandai-pandailah layan diri ye......

26 ulasan:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

rajin betul akak ni...dah byk keja still lagi buat hi tea tue

nuwairani ismail berkata...

hihih....tula kan...KERJA YANG TAK PANDAI HABIS....tapi, masak tetap masak you! cayalah kak amie...hihih....nk gi jenguk dapur kak nuridah n kak ct delima la..mcm bez pulak roti ni...

kasihredha berkata...

sedapnya...
rajinnya amie...chayokk

Amie berkata...

Lady Ayu,
entahlah Ayu... kebelakangan ini seminggu kerja 7 hari, siang dan malam....itulah reality hidup kakak...kesian anak2 & suami asyik makan luar....

Amie berkata...

Nani,
syukur Nani amat memahami..... anggap sajalah kerja itu rezeki, satu tanggungjawab... nanti kalau kata terbeban, tak ikhlas pulak ye.... buat menu simple2 je utk anak2...

Amie berkata...

Kasih,
mesti hendak ke dapur walau seketika... he hehehhhee

Mieza berkata...

pg tadi mieza pun mkn sandwich je for bekpes..cantik nyer poket kak amie ni :)

IXORAROXI berkata...

rajin sungguh Amie ni, tengah sibuk masih sempat ke dapur
bila2 nak cuba gak resepi ni, nampak macam best!

Amie berkata...

Mieza,
poket kak amie nampak kembung laa....melopong je dalamnya.... he heheh

Amie berkata...

Ixora,
kadang2 kak amie layan juga 'malas' kalau dah penat sangat.... selagi terdaya, memang nak masuk dapur...

Along Maklong berkata...

salam amie..

maklong baru perasan.. amie ni orangnya rajin kedapur kisahnya.. biar macam mana sibuk pun tetap kedapur.. syabas..!!

Diana @ Melley Mey berkata...

Assalamualaikum akak..
wah hari tu tgk kat dapur akak nur mmg dah tergoda dah... hari nie ada kat dapur akak amie plak... mengancam!.. sedapnya...

ainnoraini berkata...

sedapnye amie...pagi2 ni BW byk makanan tau...terasa lapa la pulak ni...

amie ni mmg rajin kedapur ye pastu semuanye nnpk sedap jer...

MamaEma berkata...

sedap2 tgk masakan akak ni

Amie berkata...

Maklong,
terima kasih... kata2 maklong itu merupakan semangat buat Amie....

Amie berkata...

Diana,
resepi ini ringkas aja... tapi berbaloi...sedap..

Amie berkata...

Ain,
terima kasih Ain sudi datang.... rajin ye... hehehehh

Amie berkata...

Mama Ema,
masakan mama Ema pun sedap2 apa... sama2lah kita masak yg sedap2 utk keluarga kita... he heheh

Ummiross berkata...

bagi orang yang rajin dan pandai memasak macam amie ni, semuanya nampak senang je, dan rasanya mestilah sedap sangat!

Amie berkata...

Ummi,
Amie memang suka masak, tapi banyak sangat hal dunia masakan yang Amie belum ketahui... nak tambah ilmu masak2 ni...

Zaitun berkata...

Rajinnya Amie walaupun kerja menimbun tapi tetap kedapur juga.

CT Delima berkata...

As'salam amie

terima kasih sebab sudi mencuba resipi dari Dapur CT ya /amie. ct pun suka gak makan PBS ni. lama juga tak buat, anak2 pun tambah suka maklum lah nak sediakan pun senang jer

jangan keja kuat2 sangat, kesihatan perlu juga dijaga tau amie :)

Amie berkata...

Kak Zai,
kerja tetap kerja, masak tetap masak... penat kerja, dapat masak hilang segala kepenatan....

Amie berkata...

CT,
Amie suka PBS....unik & menarik....sodap!

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam K.Amie..lambat atie dtg arini,badan pon cam xbape sihat je ni.nampak sedap pocket bread Sandwich tue...

Amie berkata...

Azatie,
bawa2 berehat.... jangan paksa diri buat kerja, kang jatuh sakit pulak.... nak raya ni...