CHIPSMORE : Kejap Ada Kejap Tak Ada!

6:03 PTG

Akhir-akhir ini agak jarang bersiaran.
Orang kata macam iklan biskut Chipsmore : Kejap Ada Kejap Tak Ada!
Sekali muncul, kemudian menghilang semula!

Rindu waktu terluang sepanjang PKP! 
Bila keluar rumah untuk sambung kerja, kenalah atur waktu agar disiplin kerja dipatuhi.
5:45 pagi sudah start enjin kereta.
Pulang ke rumah biasanya ketika waktu Asar hampir tiba!
Masak mana yang sempat.
Kadang ambil gambar. Kadang tidak.
Dah ambil gambar, tersimpan dalam kad memori saja.
Selepas solat Maghrib atau solat Isya'  ajar Firdaus mengaji Quran dan kemudian kena bimbing Firdaus siapkan kerja sekolah yang dikirim oleh guru-gurunya melalui aplikasi whatsApp. 
Kemudian terus tidur. Memang kena tidur awal supaya dapat kembalikan semula tenaga yang digunakan dari pukul 4 pagi hingga 5 petang! 13 jam tanpa rehat! Alhamdulillah, kudrat yang ada semuanya anugerah daripada-Nya! Sebagai kaki tangan awam, sebaiknya ingin bertugas penuh dedikasi dan niat bekerja kerana Allah, dan pulang ke rumah terus sandang semula jawatan sebagai suri rumah, berkhidmat untuk keluarga tercinta!
Dan berblogging ini sekadar untuk suka-suka saja!
Selagi masih rajin ke dapur, dan selagi masih rajin tangkap gambar masakan, bolehlah terus update blog.
Antara makanan dan layan keletihan, memang utamakan rehatkan diri. Orang kata, biar kurang makan jangan kurang rehat. Tapi dua-duanya penting.... ahaks!

Kalau boleh, ingin disiplinkan diri tidur sebelum pukul 10 malam supaya keesokan paginya kembali segar!

Sekadar ambil 'mood'  setelah beberapa hari tidak jenguk dapur maya!

5 comments

  1. Rutin bermula ye Amie..
    Nanti dah buka sekolah 2 Ogos..
    Lagi byk tenaga kena cas..

    BalasPadam
  2. samalah kita. kejap muncul kejap menghilang. Kalau dah sibuk memang tak terkejar nak buat semua. buat mana yang perlu diutamakan dulu. tengok takoyaki rasa macam lama tak dapat makan takoyaki sedap. yang beli semua macam mengecewakan.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe