Naik Feri Waktu Malam di Sungai Han

4:15 PTG

Sebelum makan malam, kami beraktiviti santai dengan menaiki feri selama satu jam menyusuri Sungai Han.

Banyak feri lalu lalang di sini membawa penumpang untuk menikmati panorama malam di sepanjang sungai.



 Pondok kawalan dan pemeriksaan tiket menuju ke jeti.

 Pemandangan berhadapan dengan jeti.


Boarding card.
Nak naik feri di sini kena tempah atau beli tiket lebih awal.






Tidak banyak pemandangan yang dapat dinikmati kerana selama 4 hari di sini memang kawasan inilah tempat kami ulang-alik. Bezanya sekarang kami melihat pemandangan di waktu malam dari dalam feri.

 Han River Bridge akan terus bertukar warna.

 Warna-warni inilah yang menghidupkan bandar Danang di kala malam menjelma.


Di bawah ini, Dragon Bridge tetap menuka warna dirinya. Dan di belakang sanun, Tran Thi Ly Bridge.

 Tran Thi Ly Bridge pun sama seperti jambatan lain, turut menukar-nukar warna dirinya.

Feri terus menyusuri Sungai Han, membelah warna malam, dan suasana dingin mula terasa akibat tiupan angin.

Jumpa lagi kepala naga yang menghadap ke Love Bridge di seberang sana. Warnapwarna merah itu ialah warna pokok berbuah hati.


 Naga gergasi ini pun tak henti-henti bertukar warna!


 Tran Thi Ly Bridge dari kejauhan!

 Jom, patah balik ke jeti.

 Tangkapan terakhir untuk malam itu. Nampak leher naga di bawah jambatan...hiks!

 Wokey...
Kita sudah menghampiri jeti.

Jom turun.

Ke mana pula selepas ini?
Jom jalan-jalan cari makan.

Entri berkaitan jalan-jalan ke Da Nang, Vietnam:

3 comments

  1. menarik sangat, penuh warna warni ^_^

    BalasPadam
  2. seronok nengok lampu berwarna warni, tukar-tukar dalam suasana sejuk gitu kak...
    leka jadi nya nengok lampu lawo tukar-tukar warna tuh kan

    BalasPadam
  3. Water Hack Burns 2 lb of Fat OVERNIGHT

    Over 160,000 men and women are trying a easy and secret "water hack" to drop 1-2lbs each night in their sleep.

    It is easy and works all the time.

    You can do it yourself by following these easy steps:

    1) Go grab a drinking glass and fill it up with water half the way

    2) Proceed to do this strange hack

    so you'll be 1-2lbs skinnier when you wake up!

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe