ADSENSE

Rabu, 19 Februari 2020

Mengunci Cinta di Love Bridge Danang Kala Senja

Santai petang di Love Bridge Danang.
Bukan petang, tapi senja!
Di belakang sanun, jambatan naga menjadi latar.

Entah apa yang difikir, entah apa yang dikenang waktu senja sambil duduk melanguk di sudut jambatan cinta tu!

Zoom.... dapat tangkap gambar Danang Rverside Hotel di seberang sungai. 
Agaknya senja begini seronok juga kalau dapat berenang menyeberang Sungai Han, dan naik ke hotel... ahaks!

Senja terakhir di Danang, kami bersiar-siar di Love Bridge.
Tengok-tengok pokok berbuah hati warna merah yang banyak ditanam di keliling kota.

Kemudian melihat-lihat jambatan naga sepanjang 666 meter yang kelihatan masih berwarna kuning keemasan.

 Bukan mendung ye, ini suasana senja!

Jom perhatikan ekor naga yang sampai mencecah seberang sungai, menghampiri bandar Danang.

 Kepalanya pula boleh dilihat dengan jelas dari Love Bridge.

 Agak lama juga memerhatikan penjual aiskrim Turki ini mempermainkan pelanggan. Sakit hati ada, geli hati pun ada. Rasa nak tampar pun ada. Sama pula cekapnya mempermainkan pembeli dengan penjual aiskrim di Turki. Bila pelanggan sudah tidak ada, kami hampirinya. Siap bagi amaran, jangan cuba main-main dengan kami! Kalau permainkan kami, kami tak mahu beli. Haaa...mengugut! Penjual senyum saja, dan memang dia tidak permainkan kami. Elok jew dia isi aiskrim dalam kon, dan serahkan kepada kami.

Aiskrim kacang pistachio ini tidak berapa manis, dan rasanya memang sama dengan aiskrim yang pernah Amie makan di Pasabag Valley.



 Banyak jugalah kunci hati yang berkarat di sini.






Ini agak baru, tarkh 17.1.2020. Maknanya baru seminggu terletak di sini (mengikut tarikh kami tiba pada 24 Januari 2020). Namoak masih cantik, dengan warna merah hati.




Hurrrmmm.. bosan pula berlama-lama di sini. Kalau orang muda tentulah seronok. Kita dah nak masuk usia emas, dah tak ada perasaan jiwang-jiwang lagi ....hiks!

Di bahagian luar Love Bridge banyak juga gerai menjual makanan, tapi sudah tentu kami tak singgah apalagi membeli kerana tidak halal.


Ada beberapa gerai menjual cendera kenangan. Singgah sini. Beli key chain dan pembaris yang kemudian ditulis nama seperti yang kita kehendaki oleh penjualnya.


Nampaknya naga pun dah mula bertuka warna. Kami segera beredar dari Love Bridge menuju ke feri. Malam itu kami ambil angin malam, bersiar-siar menyusuri Sungai Han dengan menaiki feri.

Entri berkaitan jalan-jalan ke Da Nang, Vietnam:
Bercuti ke Vietnam : Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills
Makan Tengahari di Simpur Restaurant (Halal Bruneian & Malay) Danang
Hai Van Pass
Han Market Da Nang
Makan Keledek Ungu Goreng di Simpur Restaurant
Salem Riverside Hotel
Da Nang Museum of Cham Sculpture
Pantai Laut Mỹ Khê & HiepThanh
Asam Pedas Ikan Tenggiri di Simpur Restaurant
Naik Cable Car ke Bà Nà Hills
Cantiknya Tulip! Harumnya Hyacinth di French Village Ba Na Hills!
Golden Bridge (Sun World Bà Nà Hills Đà Nẵng)
Makan Cekodok Udang di Simpur Restaurant
Semburan Bola Api Dari Mulut Naga & Son Tra Night Market
Coconut Forest Basket Boat Tour di Cẩm Thanh, Hội An, Quảng Nam
Hội An Ancient Town yang Mengasyikkan!
Zeytun Middle Eastern & Mediterranean Cuisine
Mengunci Cinta di Love Bridge Danang Kala Senja
Naik Feri Waktu Malam di Sungai Han
Makan Gỏi Cuốn Tôm & Bánh Xèo di Thien Ly Restaurant

Tốt Bởi Danang & Hẹn Gặp Lại!

2 ulasan:

norhidana berkata...

cantik pemandangan senja di jambatan cinta ya kak, lampu love-love tu cantik....
malam mesti lagi cantik bila ada lampu-lampu... takut penjual aiskrim tu sebab kene sound awal-awal hehehhe

Blogger berkata...

This way my friend Wesley Virgin's autobiography starts in this SHOCKING AND CONTROVERSIAL video.

As a matter of fact, Wesley was in the army-and shortly after leaving-he unveiled hidden, "SELF MIND CONTROL" tactics that the CIA and others used to get whatever they want.

As it turns out, these are the exact same secrets many famous people (notably those who "became famous out of nothing") and elite business people used to become rich and successful.

You've heard that you use less than 10% of your brain.

That's mostly because the majority of your brainpower is UNTAPPED.

Perhaps this conversation has even taken place IN YOUR very own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head about seven years ago, while riding an unregistered, beat-up trash bucket of a car without a driver's license and with $3 in his pocket.

"I'm absolutely fed up with going through life paycheck to paycheck! Why can't I turn myself successful?"

You took part in those thoughts, isn't it so?

Your own success story is going to start. You need to start believing in YOURSELF.

CLICK HERE TO LEARN WESLEY'S METHOD