Cendol Bakar Kuala Selangor

9:56 PG

Jom singgah basahkan tekak hirup Cendol Bakar di Kuala Selangor.
Hanya Amie berdua saja dengan Encik Suami.
Firdaus tak mahu ikut jalan-jalan sebab hendak bermain bersama cucu dan cicit Bonda di kampung. Fuad mengikuti kuliah online. Fairuz sambung tidur. Pengantin baru masih di Kuala Lumpur.

Kita minta cendol durian. Belakang cendol durian, cendol Encik Suami...hiks!
Harga? Aiissayyy...meeennn... tak tengok pula! Tapi harga ubi rebus memang kita tak lupa ... ahaks!



Ubi rebus ini berharga RM4.00. Cecah dengan kelapa parut, ada gula pasir dan sambal. Sedaplah pula sambail tumis. Halus jew sambal, tapi rasa ikan bilis kisar. Habis licin ubi rebus masuk perut!

Cendol Bakar Durian

18 comments

  1. Sedapnya tengok cendol durian tu.. Lama tak singgah sana.

    BalasPadam
  2. Kita ada pergi cawangannya di Melaka, sedap memang cendol duriannya. Dulu pelik ingatkan cendol dibakar, rupanya nama tauke, Bakar. Sama macam kes karipap bakar, heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaa... dulu pun kita tertipu juga. Teruja nak tahu apa rasa cendol dibakar hahahaha... rupanya nama tauke cendol!

      Padam
  3. Tengok gambar cendol kak Amie rasa teringin makan cendol pulak tengahari panas ni. Ada ubi rebus pulak tu. Boleh makan dengan sambal atau parut kelapa atau gula melaka. Menarik ada pilihan macam tu. Happy tummy macam ni :)

    BalasPadam
  4. Baru nak tanya cendol tu dibakar atau nama tuan dia Bakar...sekali baca komen..dah ada jawapan🤭

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nama owner dia bakar kot kak.
      Kalau cendol dibakar tak sempat masuk mulut dah cair haha

      Padam
  5. sesekali dating ye kak, dah balik kampung wajibla cuba cari semua makanan yang teringin nak makan kan...

    BalasPadam
  6. Tergoda betul SA ni...nampak sedap tu ha...

    BalasPadam
  7. sedap tu makan ubi rebus cicah sambal... cendol bakar ni macam pernah pergi, tp tak tau la kedai yg sama ke tak

    BalasPadam
  8. pernh mkn juga masa tu terfikir camne la rasa cendol bakar rupanya nama atuk pd pengusaha ni ABU BAKAR...tp ada dinyatakan jugak yg mereka guna gula merah yg dibakar dlu..tu psl namanye CENDOL BAKAR

    BalasPadam
  9. Bwrdua sahaja dengan suami makan cendol. Santai-santai makan.

    BalasPadam
  10. sedapnya cendol durian, mkn time cuaca panas lg best

    BalasPadam
  11. Cendol dah ubi godok memang peberet ni apa lagi cendolnya da durian. Sedappppp

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe