Sarapan Yong Tau Foo di Food Garden KLIA1

8:13 PTG

Bismillahirrahmanirrahim.
Walaupun kami sampai di KLIA1 waktu pagi tetapi kami tidak terus terbang pulang ke Negeri di Bawah Bayu. Penerbangan kami pada sebelah petang. Hendak jadi cerita, kami terpisah pesawat. Jusna, Nano dan Gee akan menaiki pesawat Batik Air dari KLIA1 ke Tawau pada pukul enam petang. Amie pula, terbeli tiket AirAsia dan penerbangan yang dijadualkan pada pukul enam petang diawalkan ke pukul 5:20 petang.

Sementara menunggu waktu penerbangan, kami lepak di Food Garden dahulu.
Ketika ini jam menunjukkan pukul 8:39 pagi.
Masing-masing memilih yong tau foo sebagai menu sarapan.
Boleh pilih kuah seperti soy sauce, kuah tom yam, kuah kari atau kuah sup.

Agaknya teringin makan makanan berkuah sebab sudah seminggu makan makanan berempah!



Dari jauh macam terpikat melihat promosi Special Set Meal, tapi lain pula yang diambil setelah melihat pelbagai pilihan yong tau foo.


Baiklah pilih banyak mana yang kita hendak makan!



Yong Tau Foo Kuah Tom Yam.

Yong Tau Foo Kuah Kari - RM24.10 sen.


Kita pilih jus tembikai tanpa gula.
Rasanya tetap manis, dan nampak merah menyala!

Jus Tembikai - RM9.91 sen.

Lama jugalah kami lepak di Food Garden, sehinggalah Abang Farid muncul bersama Aseeyah dan Hamzah. Perut pun sempat lapar semula. Amie beli nasi lemak dan fresh orange.

Nasi Lemak Telur Sebiji - RM6.70 sen.


Fresh Orange - RM9.91 sen.

Pukul 11:30 pagi kami tinggalkan KLIA1 menuju ke KLIA2. Nano, Jusna dan Gee akan menaiki pesawat Batik Air dari KLIA1 dan Amie akan terbang dari KLIA2. Sampai di Tawau nanti, Amie akan tunggu ketibaan mereka bertiga.



1 comments

  1. sedap YTF kuah kari..belum pernah rasa...Hamzah tu cucu Amie ke?

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Albania ~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~Bulgaria ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Montenegro ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Pakistan ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Perlis ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Republik Macedonia ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Terengganu ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Turkiye ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kampung Laman Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Asia Selatan Masakan Asia Tengah Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pakistan Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto South Africa & Portuguese Food Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe