Antologi Anekdot : Roti Canai Kuah Banjir

11:30 PG

Bismillahirrahmanirrahim.
Ini merupakan siri kelima Antologi Anekdot Menu Pilihan Hati : Roti Canai Kuah Banjir terbitan SYFE. Untuk rakan-rakan yang pernah bertanya dan berminat untuk mendapatkan Siri Antologi Anekdot Menu Pilihan Hari dan banyak lagi terbitan SYFE dan penerbit lain bolehlah berkunjung ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur yang dijadualkan berlangsung pada 3-12 Jun 2022. 


Amie hasilkan  anekdot di di bawah tajuk Roti Canai Aneka Rasa dan dipecahkan kepada empat tajuk kecil:
  • Kari Kambing Masak Sebelanga
  • Getirnya Mulutku
  • Pisang Karbaid
  • Roti Cobra Kuah Tulang


Seramai 21 orang penulis bergabung idea hasil pengalaman diri untuk menghasilkan Antologi Anekdot : Roti Canai Kuah Banjir. Amie turut menyumbang kisah berkaitan roti bersama keluarga dan rakan-rakan.

Kari Kambing Masak Sebelanga

Getirnya Mulutku

Pisang Karbaid

Roti Kobra Kuah Tulang



Jika ada masa terluang, ramai-ramailah datang berkunjung ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur yang dijadualkan berlangsung pada 3-12 Jun 2022.


9 comments

  1. roti cobra...gerun tajuknya..

    BalasPadam
  2. insya'Allah kalau ada kelapangan nanti, nak singgah juga ke PBAKL tu..lama sangat dah tak pergi event macam tu

    BalasPadam
  3. Saya pun dah lama tak pergi ke PBAKL.
    Roti cobra? Camana la tu, ye.
    Tahniah ye, Amie. Banyak karya Amie diterbitkan dalam bentuk buku.

    BalasPadam
  4. tahniah amie anekdot cerita pendek n lucu

    BalasPadam
  5. Wah, pandailah Abang Fuad masak kari kambing ya, hihi.

    Kak Amie, Roti Cobra tu, sama tak dengan Roti Telur Goyang iaitu roti canai yang ada telur mata di tengahnya?

    Eh, melampau betul dia tuduh KakAmie dah habiskan daging kambing hingga tinggal tulang ya, rasa kelakar campur marah pun ada, hahahha.

    BalasPadam
  6. Kalau Puan Amie tidak maklumkan saya pun tidak tahu ada Pesta Buku tahun ini.

    BalasPadam
  7. Menarik plak anekdot ni....Pesta Buku...memang kedengaran menarik..cuma nak pergi tu je...

    BalasPadam
  8. puasa dan raya selalu terhidu bau karbaid..hihi

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Makkah & Madinah ~Melaka ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Sabah ~Selangor ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puasa Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe