Khas Buat Peminat Cheese Cake : Sentuhan Ajaib Daripada My Baking Workshop!

8:55 PG

Anda peminat tegar kek keju? Jom... kita jamu mata melalui sentuhan ajaib EVELYN GEMINA di MY BAKING WORKSHOP! Banyak koleksi kek hasil air tangannya, tetapi Amie khususkan untuk memaparkan kek keju sahaja. Anda pasti teruja dan kalau boleh ingin mencicipi mana-mana hasil air tangannya walaupun hanya sepotong!


Coconut Mascarpone Cheese Cake

Sungguh bertuah suaminya kerana hari ulangtahunnya diraikan dengan Coconut Mascarpone Cheese Cake, hasil sentuhan tangan ajaib isteri tercinta! CMCC kelihatannya ringkas tetapi cukup kemas dan sangat cantik dipandang. Apalagi rasanya yang sudah pasti enak dengan aroma kelapa dan rasa mascarphone cheese yang lembut. Dan alangkah seronoknya sebagai seorang ibu, Evelyn juga mampu menghasilkan Spider Cake sempena ulang tahun anaknya!


Spider Cake

Jangan lepaskan peluang untuk mengunjungi EVELYN GEMINA : MY BAKING WORKSHOP. Kalau Amie datang ke dapurnya, memang kena besarkan mata sebab ingin menjamu mata dengan pelbagai sentuhan dari tangan ajaibnya itu! Sesungguhnya Evelyn memiliki  seni kreativiti anugerah Allah yang tidak ternilai harganya! Dan terima kasih kerana  dalam sibuk-sibuk menyiapkan tempahan pelanggan, Evelyn masih boleh meluangkan masa dan sudi  mengirim serta berkongsi resepi dengan teman-tean di  MERIAHNYA DUNIA MASAKAN


Mascarpone Tiramisu Cake


Nutty Mango Cheesy Cheese Cake


Durian Cheese Cake


Durian Tiramisu Cake



Royal Pineapple Charlotte Cheese Cake


Blueberry Cheese Cake


Blueberry Cheesy Cheese Cake


Blueberry Cheesy Cheese Cake


Rainbow Frosting Marble Japanese Cotton Cheese Cake 


Cendol Cheese Cake


Green Tea Tiramisu Cake


Layered Butter Cheddar Cheese Cake

Kalau tak puas menjamu mata di sini, sila ke MY BAKING WORKSHOP untuk menikmati pelbagai jenis kek yang cantik dan sedap-sedap belaka! Anda pasti ingin berlama-lama di situ.

6 comments

  1. Kak...terlur dah ni. Nasib tak pregnant. Saya memang penggemar kek keju.

    BalasPadam
  2. Assalam dear kak amie, terima kasih yang tak terhingga sudi bagi penghargaan buat hasil tangan saya yang tak seberapa tu, siap masukkan dlm blog akk, tqsm..love u kak amie :) :)

    BalasPadam
  3. Suka gak usha blog evlyn ni...cuci mata..:-)

    BalasPadam
  4. Kemecer. Memang tererlah Amie...hehe.

    BalasPadam
  5. Blog evelyn x leh bukak dah skrng

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe