ADSENSE

Selasa, 5 Jun 2012

Jalan-Jalan ke Kota Kinabalu

Salam sayang buat semua. Amie's Little Kitchen tidak berasap untuk beberapa hari kerana kami sekeluarga kononnya jalan-jalan ke sekitar Kota Kinabalu. Perjalanan dimulakan seawal pukul 6 pagi. Kami singgah di Ladang Teh Sabah di Nalapak.... oh! Sebenarnya Amie 'terdelete' lebih 100 gambar yang diambil sepanjang perjalanan dari Lahad Datu ke Kota Kinabalu! Hu hu huuu...... memang nak nangis tapi apa boleh buat! Inilah akibatnya kalau suka tekan sana sini tanpa ilmu pengetahuan yang mencukupi! Hanya beberapa keping gambar sahaja yang terselamat!


Kami singgah sebentar di Pine Resort. Insya-Allah dalam perjalanan pulang nanti Amie akan singgah lagi di sini untuk merakamkan semula pemandangan di sekitar Gunung Kinabalu.  Mudah-mudahan Amie tidak tersalah delete lagi! Kebetulan kelmarin, cuaca cerah dan puncak Gunung Kinabalu serta kawasan sekitar nampak jelas dalam gambar! Apa boleh buat... nak menyesal pun tak berguna! Nampaknya untuk kembali semula ke Ladang Teh untuk mengambil gambar di situ, mungkin kurang dipersetujui Encik Suami!


Ini sahajalah pemandangan yang 'terselamat' dapat diabadikan dari Pine Resort.



.... termasuk hidangan yang kami nikmati di sebuah restoran makan di Kundasang!


......dan  hidangan yang dinikmati di Home Cafe & Restaurant di One Borneo, Kota Kinabalu.


Kami menginap di Sea Park Condotel, Tanjung Aru.  Wokey.... harap hari ini semua okey, dan gambar pun tidak akan hilang lagi!

21 ulasan:

Bicara Kak Noor berkata...

salam Amie,wah bercuti jauh nampaknya tu terbang lah keBrunei lepas tu hee best nya akak yg dekat ni belum lagi ke Sabah haaa jakunis sungguh kan,biasa lah dpt hubby yg tk suka jalantapi bini dia hantu jalan so banyak bersabo je lah heee happy holiday Amie,bestnya gantung peyok lah ye tentu lama ni kan...

Shahriah Abdullah Novelis berkata...

As'Kum Kak Amie wahhh sure kak Amie frust sebab terdelete semua gambar2 tu... kalau sha dah meraung tak sudah! pernah jugak terjadi selepas tu serik dahh.. main pakai snap aje.. langsung tak cuit tunggu dah balik barulah masukkan dalam lappy...

Selamat bercuti Kak Amie.. bilalah sha nak ke Sabah lagi.. best!!!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ berkata...

terasa mcm kat obesea la view tue akak....menu semua buat ayu meleleh ayaq lioq ni oishii sou!

tun_telani berkata...

salam kak amie.. wahh.. holiday di KK! tun sgt suka bandar KK. cantik! mmg x puas jalan2. tun suka makan ikan bakar dekat tanjung aru ^^

Ucu Faridah berkata...

kamera baru ye k.amie....sbb tu terdelate tu..tak pe,balik nanti singgah lah ladang teh tu..ucu tunggu kat sana....hihihi...

selamat berjalan2...

Nens Collection berkata...

BESTNYE K.AMI..NENS TERINGIN NK G SABAH..BLOM JEJAK LAGIK..

SYGNYE GAMBAR TERDELETE..XPE K.AMI..NNT AMEK LAGI EK..

SEBUT KOL 6 TU..MCM AWL JE KAN..PADAHAL SANA DH CERAH...HEHE

rahel berkata...

Wah..cuti2 kinabalu la ni...bestnya..ambo jeles..

saniah berkata...

haii amie...aduhaii akak tengok gambar kat pine resort tu dah teringat kenangan menginap kat sana tahun lepas..sejukk cuaca nya..seronok rasa tak nak balik KL yang panas ni..:)
harap amie sekeluarga have a good time la ya..:)

IXORAROXI berkata...

wow!nice view!sambil garu dagu dok pikir, bilalah nak sampai situ :)

ummiross berkata...

Salam sayang, salm kerinduan Amy..

Amy ummi baru saja pulang bercuti di KK, tengahari semalam sempat singgah sekejap di Tanjung Aru, kalau tau Amie disitu boleh kita bertemu mata buat seketika..selamat bercuti Amie..

Qasey Honey berkata...

seronoknya g jejalan...pmandangan pon cntik...slmt cuti2 Malaysia...

myda_ahmad berkata...

cantiknya pemandangan kt tepi2 lereng bukit tu.....seronok Kak AMie g jenjln?....

Sue @ Nenie berkata...

Salam..syoknya jenjalan..nak ikuttttttttt...ha ha ha ...

Wattie berkata...

Assalamualaikum Amie,
Selamat bercuti cuti Malaysia ya, bestkan dapat rehatkan minda bersama2 keluarga tersayang, paling best dpt menikmati hidangan yg lazat2.....kononnya la...hehehe....

Jangan terdelete gambar lagi yer...

mama sara nur berkata...

assalam
sejuk mata memandang
best cuti2 bersama family

Temuk berkata...

Semasa ke KK kira2 setahun dulu, tengok Gunung K dari jauh saja & di Kundasang singgah di deretan pasar tepi jalan saja. Minggu lepas anak perempuan Ayah, dgn suaminya, insyaAllah sampai ke Lowe's Peak, Gunung K tu. Ayah, pasti tak mampu! Lain kali bila ke KK nak kena cari panganan2 yg Amie tayang tu. Salam bahagia.

Juwita Jamaludin berkata...

salam kak.. cuti sekolah jalan ye.. nak sampai lagi ke sana dulu waktu belajar pernah sampai ke sana...dan pernah transit juga kat KK dari jepun.. insyaAllah akan cuba ke KK lagi nanti

Fiza Nordin berkata...

As salam kak amie...I'Allah ahad ni sy akan cuti2 ke KK...seronok,x sabar rasenye...

leyzajamil berkata...

sukalah sy tgk gamba2 makanan dlm ni..zoom gamba besar2 so gambar amie lg nmpak real & menarik..tahniah!!!

salam pkenalan drpd sy :)
http://www.1001impianhidup.com/2012/05/tips-isteri-pemikat-dambaan-suami.html

Rohah berkata...

sonok santai dapat cuti2 erkkk...best kan,makan tido jelah ye, sbb cuti masak..ekhkeh..

mama aini berkata...

cantik pemandangan kat sabah..sayang kat amie gambar2 yg terdelete tu..