Poskad Dari Kak Noor

4:54 PTG

Dua minggu meninggalkan sekolah...
Pagi tadi masuk bilik guru. Ada sekeping poskad atas meja...
Terima kasih kepada yang meletakkannya di situ...walaupun tak tahu siapa punya kerja (kerja baik) lagilah di bulan mulia. Moga dapat pahala.
Bertarikh 25 Mei 2016...

Mula-mula tengok dulu gambar poskad yang sangat cantik tu!

He he hee... tengok stem jew dah tau dari mana datangnya kad ini...
Tak lain tak bukan dari Kak Noor yang sedang berkelana di negara empat musim sanun....

Walaupun tidak tersenarai sebagai pengomen tegar di blog Kak Noor, tapi kakakku yang baik hati ini sudi melayan alamatku.....

Ini part yang paling best....
Ada resepi Westcountry Cream Tea di belakangnya!

Poskad yang cantik ini tentulah akan kita simpan baik-baik.
Kiranya kita antara orang yang bertuahlah sebab dapat poskad.... zaman sekarang ni nak dapat kad raya pun hanya dalam mimpi! Maklumlah.....dunia digital, semuanya di hujung jari.
Buat Kak Noor...terima kasih daun keladi gajah. Sayaaanggg Kak Noor ketat-ketat! Mmmmuahaaa..mmuaaahhh....
Banyak dah yang kenal blogger  masakan yang hebat dari Negara Brunei Darul Salam ni kaann...  Dapurnya sentiasa meriah dengan pelbagai jenis hidangan, dari masakan utara tanahair kita sampailah ke negara barat sana. Haaa, kalau masih ada yang belum kenal tunggu apa lagi...terjahlah dapur Kak Noor di sini : BICARA KAK NOOR

3 comments

  1. Alhamdulillahhh agak lama jugK kaknoor menunggu berita samaada sampai ke tidak rupanya cuti sekolah! Skrg dapur kurang meriah sikit tk ramai yg nk mkn jdi msak pun cincai je Mie

    BalasPadam
  2. Apa khabar Amie... lama saya tidak berblogging. Rindu pada ramai blogger yang pandai masak.

    Selamat berpuasa.

    BalasPadam
  3. waahh... untunglah... cantik poskad tu...

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe