Hujung Minggu Yang Sibuk

10:10 PTG

Entri ini sudah terlewat untuk dipaparkan .... tapi Amie tetap ingin abadikannya sebagai kenang-kenangan tentang kesibukan Amie mengatur dan mengurus masa di hujung minggu! Nampaknya kali ini Firdaus jadi  model merangkap Duta Kek Lapis... he heheh seronok baca komen tentang gambar di bawah di FACEBOOK.


Terima kasih sayang Mummy Firdaus...  kalau sayang cerewet, tak bolehlah Mummy siapkan tempahan ini semua.



Tempahan petang Sabtu : Mango Casablanca. Terima kasih Puan Kamsiah Idris & Puan Hajah Sitti Jaliha Haji Salman.


Pada petang yang sama juga Amie sempat penuhi tempahan untuk Ayam Panggang Madu & Ayam Panggang Rosemary.


Terima kasih Cik Mardyanna Buang di atas tempahan Ayam Panaggang Madu & Ayam Panggang Rosemary.Terima kasih juga buat Ustaz Hasnan kerana menempah Ayam Panggang Rosemary & Mango Casablanca. Katanya kedua-dua menu ini untuk hidangan berbuka puasa. 

Alhamdulillah. Tugasan paling mencabar sudah tentulah menyiapkan tempahan Kek Lapis Cheese Masam Manis. Amie siapkan setelah berehat dan tidur, dan bangun semula pada pukul 2.30 pagi.



Selepas Subuh, Amie sempat sediakan serba sedikit sarapan pagi Untuk keluarga kecil kami. Pada ketika ini, terdengar bunyi mesin basuh dari bilik air. Rupanya Encik Suami bantu cuci pakaian. Alhamdulillah....  Encik Suami sangat memahami dan sesungguhnya Amie tidak mampu untuk menyempurnakan semua tugas rumah tangga ketika sibuk menyiapkan plebagai tempahan. 


Sebelum Encik Suami keluar ( ada kerja yang hendak diselesaikan), kami sempat bersarapan pagi berdua. Fairuz & Fuad & Firdaus menyambung tidur!



Tempahan Kek Lapis Cheese Masam Manis : Terima kasih buat Madame Cindy Peh Li Foon, Madame Janet Liaw, Encik Leong Weng Onn, Encik Albert & Puan Fazilawati Abdul Rahim.



Tempahan Mago Casablanca : Terima kasih buat Encik Leong Weng Onn, Encik Albert, dan Madame Irene Lim Tong Keng.



Tempahan terakhir datangnya daripada Puan Tinie Ibrahim, dan terima kasih yang tidak terhingga kerana Puan Tinie berpuas hati dengan Ayam Panggang Rosemary & Sos Lada Hitamnya yang katanya sedap! Seronok dengar!



Harap semuanya berpuas hati dengan tempahan masing-masing. Terima kasih daun keladi, terima kasih kerana sudi menempah dengan Amie's Little Kitchen! Jumpa lagi.

7 comments

  1. salam kak..

    wah, pastinya sangat sibuk menyiapkan semua tempahan ni kan kak..tapi, penat tu berbaloi bila customer sukadan puji dengan hasilnya..

    BalasPadam
  2. Aslmkum Amie

    maaf lama tak menyinggah ke mari. dtg2 nengok model kek lapis sdg menunggu....hi...
    cantik kejadian kek lapis itu
    syabas Amie, dr ambil tempahan kek lapis, dah ambil tempahan lauk pula....mmg Amie yakin boleh...moga terus maju.

    BalasPadam
  3. Assalam kak.
    semu yg ditempah nampaksangat menyelerakan.. kalau dekat nak juga ena tempah.. terliur2 hah di pagi hari

    BalasPadam
  4. Bestnya ye kak...moga maju sntiasa....rezeki anak2...:-)

    BalasPadam
  5. salam Amie..
    sangat2 kagum dengan kegigihan amie menyiapkan tempahan walaupun ada budak kecik yg bambam tu.. hehehh.. memang betul.. bila tempahan berderet mcam tu dah pasti kita tak mampu nak siapkan semua kerja rumah tangga kan.. tambah bila order di hari bekerja.. madihaa selalu terpaksa tolak tempahan di hari kerja kerana rasa tak mampu nak sempurnakan tempahan. maklumlah.. sebagai isteri & ibu terpaksa dahulukan yang wajib.. jika mengejar tempahan (duit) tp makan minum, pakai anak2 & suami terabai tak elok juga.. tambahan pula madihaa bukanlah sihat sangat nak berjaga hingga ke pagi nak siapkan tempahan.. silap2 boleh tumbang.. nnt sendiri juga yg susah.. hehe.. apa2pun.. keseronokan menyiapkan tempahan tak dpt nak digambarkan bila customer suka dgn apa yg kita buat kan amie.. tahniah amie.. teruskan minat mu itu ye..

    BalasPadam
  6. salam kak Amie...
    terliur ku menengok ayam panggang tu sama mango kasanova...hahaha...kasablanka ba...

    BalasPadam
  7. salam aidilfitri kak amie..
    kalau dekat2 qema pun teruja nak tempah gak, terliur la ayam panggang & kek lapis tu kak :)

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Bosnia Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe