Selamat Datang Putera Bongsu .....

1:19 PTG

Assalamualaikum.
Selamat datang ke dunia sayang......


Putera Bongsu ini belum diberi nama. Lahir lebih awal dari jangkaan, kerana sepatutnya pada 4 April 2013 tetapi disebabkan pecah air ketuban lebih awal, jadi sudah tersurat dia datang ke dunia pada pukul 10.30 pagi bersamaan hari Jumaat, 22 Mac 2013 seberat 2.54 kg. Sihat walafiat.


Terima kasih Allah! Syukur yang tidak terhingga di atas anugerah ini setelah peristiwa setahun lalu pada 17 Mac 2012..., Amie keguguran! Amanah yang tidak ternilai ini hadir setahun kemudian pada hari kelmarin. Kelahirannya dipermudahkan, dan disambut penuh kegembiran oleh ketiga-tiga abang serta ayahandanya!  Untuk rakan-rakan blogger dan pengunjung sekalian... nampaknya buat beberapa ketika Amie tidak aktif memasak kerana berpantang. Jumpa lagi!

58 comments

  1. Salam Kak...Tahniah, comelnya..pingin jugak..

    BalasPadam
  2. alhamdulillah....tahniah kak....boy la lgi ye....x pe....tahniah...slamat berpantang.....
    mna tau nnti k.amie bole share menu berpantang plak kan....:-)

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah. Tahniah Amie. Putera bongsu...yalah selepas ini insya allah dpt puteri pula ya. Comel dan nampak mucukkk cangattt.

    BalasPadam
  5. comelnya! tahniah amie..selamat berpantang..tak tau pun amie pregnant.

    BalasPadam
  6. tahniah kak amie...semoga bergembira berpantang!..hebat kak Amie ni..preggy pon hri2 rajin masak!

    BalasPadam
  7. Salam kak amie..x tau pulak k amie mengandung rupa2 senyap beberapa hari ni dh besalin rupanya...alhamdulillah...tahniah..selamat berpantang dn selamat becuti. :-)

    BalasPadam
  8. Syukur Alhamdulillah, Tahniah buat Amie sekeluarga...comelnya baby bongsu ni..serius Yatie tak tau pun kalau Amie pregnant selama ni...btw tahniah sekali lagi dan selamat berpantang ya..

    BalasPadam
  9. Tahniah, my friend. Seronok ada anak kecil ni

    BalasPadam
  10. tahniah kak amie...tersangatlah comel dia...geram nak peluk cium...selamat berpantang...semoga ibu n baby sihat...

    BalasPadam
  11. Alhamdulillah...tahniah amie, taksangka dan memang tak tau pun .hari mmg ada baca n3 pasalamie keguguran,ingat tak ada isi lagi,rupa2 dh kuar pun bby nan comel ini.

    Tahniah buat amie n suami,seronok ada anak kecil,pas ni adingan msk2 dh ada pembantu cilik.

    Selamat berpantang ya amie. Ingat kan amie blk bukit hijau, sbb biasa tgk setiap hari ada je amie kat fb atau blog heheh

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah..Tahniah kak amie.. Semoga menjadi ibu yang terbaik untuk anak2 dan menjadi anak yang terbaik untuk ibubapa...amin ^^

    BalasPadam
  13. Tahniah amie. Seronoknya dapat baby baru.

    BalasPadam
  14. Tahniah.. Cantiknya puteri bongsu. Selamat berpantang ye.

    BalasPadam
  15. Alhmdulillah ...tahniah kak....seronoknya.....
    Comel sangat putera bongsu tu....tak tahu pun prrgnant selama ni....selamat berpantang ya....

    BalasPadam
  16. salam perkenalan...tahniah dgn kehadiran baby comel.

    BalasPadam
  17. salam amie..ramai tak tau amie jadi mak yong sebelum ni kak ilah pun tak tauuu..ke mungkin terlepas N3 ..? maafkan kami yg tak tau ni..pandai simpan rasia 9 bulan lama tuu amie..bestnya boy..apaun janji kedua2 beranak sihat ..jaga dirimu...diperantauan..

    BalasPadam
  18. salam perkenalan...tahniah dgn kehadiran baby comel.

    BalasPadam
  19. Congratulations darling kak Amie!!! The baby is so so so cute and adorable...welcome to the world of fantasy dear baby!

    Take care dear ;)

    BalasPadam
  20. Tahniah amie. Mula2 terpikir anak siapa gerangan. Tidak menyangka yg selama ini amie hamil kerana tidak ada bunyi keluh kesah dan sentiasa aktif d dapur. Cute baby. Take good care... again congratulation my darling.

    BalasPadam
  21. Tahniah...selamat berpantang, lps ni bolehlah sharing resepi2 untuk yg berpantang pula..:-)

    BalasPadam
  22. tahniah kak Amie....wahh diam2 ye. Comelnye.....jaga diri baik2 ya kak.

    BalasPadam
  23. assalam
    tahniah k.amie, dpt bb baru yg comell
    boy lg ye, mesti meriah rumah lepas ni dgn kerenah si comel ni kan

    BalasPadam
  24. Tahniah Amie... kelahiran baby boy yg comel. tak sangka dlm sibuk2 kongsi resepi rupanya berbdn dua.
    slmt berpantang....moga Amie dan baby sihat..

    BalasPadam
  25. Ehhhhh........... tiba2 dpt baby baru. haha... xtau pon kak amie pregnant.. tahniah!!! semoga membesar menjadi anak yg soleh..amiinnn.. selamat berpantang. pasni semua menu pantang la ye. hihi

    BalasPadam
  26. Kak Amie..saya ingatkan baby sapa2 yg bertandang ke umah kak amie..xtau pun yg kak amie peknen huhu..tengok cergas msak macam2...
    Tahniah di atas kehadiran org baru..mesti bertmbh ceria hidup ngan adanya baby ni...
    Selamat Berpntang

    BalasPadam
  27. alhamdulillah...tahniah kak amie :)

    BalasPadam
  28. Syukur alhamdulllah. Tahniah ya AMIE. Semoga anak dan ibu sihat.

    Nanti kalu senang-senang, update la pasal kisah baby ni lak yaaa..

    BalasPadam
  29. Alhamdulillah..Tahniah Kak Amie..Selamat berpantang ya kak...

    BalasPadam
  30. Alhamdulillah comey nyer anak akak tahniah ek akak selamat berpantang :D..

    BalasPadam
  31. As salam Amie,tahniah dapat baby comel.tak tau pula selama ni Amie pregnant!.kita pun teringin nak baby jugak...selamat berpantang.

    BalasPadam
  32. Diam diam berisi rupanyaaaa.. Haiii.. Seronoknyaaa.. Saya tumpang gembira Amie cayang.. Alhamdulillah telah selamat melahirkan.. Tahniah buat Amie dan juga keluarga atas kelahiran insan yg sungguh chomel ini..

    BalasPadam
  33. Tahniah Kak Amie . Tiba-tiba ada orang baru. Apa pun selamat berpantang dan semoga ibu serta baby sihat.

    BalasPadam
  34. syukur alhamdulillah, cumelnya :)

    BalasPadam
  35. Congrat kak Amie..ternyata bukan Melly saja yg tak tahu kalo akak sedang pregnant..anyway..welcome baby boy.. take care kak Amie.*hug

    BalasPadam
  36. Tahniah Amie....comelnya dia,selamat berpantang ye.

    BalasPadam
  37. Amie..!!!, terkejutnya ummi, tak tau Amie pregnant, tau2 dah bersalin.
    Comelnya baby Amie, comel sangat2. Alhamdulillah Amie dan baby sihat, salam sayang buat Amie dan baby comel, rasa nak cium2, take care ye..

    BalasPadam
  38. tahniah kak amie.. sejuk mata memandang putera bongsu kak amie..
    selamat berpantang ya kak..

    BalasPadam
  39. Tahniah kak...Alhamdulillah semua ok....semoga membesar menjadi anak yang soleh...

    BalasPadam
  40. Tahniah Kak Amie ,seronok nak cium time gini

    BalasPadam
  41. slm Kak Amie..wah dlm senyap n rajin masak tu...rupanya ade sang putera yang akan dilahirkan...tahniah yer kak n slmt bpantang..comeiii sgt2 baby tu

    BalasPadam
  42. Comelnya bby baru ni. Tahniah Kak Amie & family....4 putera la ni...Tak apa rezeki. Sy belum ada putera...3 puteri...

    BalasPadam
  43. salam amie...alhamdulillah...tahniah!! sgt comeiii baby boy...pandai amie simpan rahsia...dlm peknen pun selalu update menu sedap2...itulah "istimewanya" amie..hehe..selamat berpantang, jaga diri baik2 k.. :)

    BalasPadam
  44. salam kak.... waduhhhh diam2 ubi berisi! sangat comeyyyy baby akak! tahniah yer... dan selamat berpantang...

    BalasPadam
  45. tahniah dan selamat berpantang. such a cutey baby. mashaAllah :)
    WaneyZainuddin.com

    BalasPadam
  46. Tahniah Amie...
    betul2 mengejutkan... memang betul2 tak tau yg Amie pregnant... yelah kan.. borak2 hanya melalui blog & FB tanpa dpt melihat orangnya.. hehehe.. pandai ye simpan rahsia.. tak sedikit pun bercerita pasal kandungan yg dibawa.. hehe.. tahniah dr MaDiHaA... comel sgt baby tu... geramnya tengok.. ni kalau Alin tengok pasti mintak lagi dengan ibu dia.. dia ingat baby boleh beli kat pasar agaknya.. hahaha... apa2pun.. selamat berpantang ye Amie...

    BalasPadam
  47. Salam Kak...First skali TAHNIAH buat aka sekeluarga...comel sangat baby tu..Wanie xde anak lelaki,semuanya gegirls...Bestnya ada baby...
    Waniey memang x tahu akak pregnant...
    klu dekat Wanie dah dtg ziarah..
    TAHNIAH...!!

    BalasPadam
  48. Tahniah dear kak amie, kehadiran yang penuh berkat, semoga besar nanti menjadi anak yang soleh, insyaallah :)

    BalasPadam
  49. tahniah kak amie, serius terkejut gila dgr kak amie bersalin, sebab rajin sangat masak hehe

    BalasPadam
  50. tahniah kak...putera lg alhamdulillah...moga kedua2nye sihat...xtau pun akak mengndung tup2 dh bersalin..rezki...doakan sy ye kak, xsabar gak nak jd mama..:)

    BalasPadam
  51. Tahniah kak..

    diam2 berisi rupanya..
    ena juga yg dok ternanti2 hanya DIA saja yang tahu bila.. :)

    BalasPadam
  52. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  53. Tahniah kak amie cayang..serius tak tau akak preggy..mcm2 resepi best keluar rupanya msk berdua yer hihii..comel tul babyboy nih..geram nk cubit pp.. ~ selamat berpantang kak

    BalasPadam
  54. tahniah kak amie..
    alhamdulillah selamat semuanya..comel btl..lepas nie putri pulak insyaallah..:))

    BalasPadam
  55. Alhamdulillah...tahniah buat Amie sekeluarga. Comel sangat.

    BalasPadam

Subscribe