Sabtu, 23 Mac 2013

Selamat Datang Putera Bongsu .....

Assalamualaikum.
Selamat datang ke dunia sayang......


Putera Bongsu ini belum diberi nama. Lahir lebih awal dari jangkaan, kerana sepatutnya pada 4 April 2013 tetapi disebabkan pecah air ketuban lebih awal, jadi sudah tersurat dia datang ke dunia pada pukul 10.30 pagi bersamaan hari Jumaat, 22 Mac 2013 seberat 2.54 kg. Sihat walafiat.


Terima kasih Allah! Syukur yang tidak terhingga di atas anugerah ini setelah peristiwa setahun lalu pada 17 Mac 2012..., Amie keguguran! Amanah yang tidak ternilai ini hadir setahun kemudian pada hari kelmarin. Kelahirannya dipermudahkan, dan disambut penuh kegembiran oleh ketiga-tiga abang serta ayahandanya!  Untuk rakan-rakan blogger dan pengunjung sekalian... nampaknya buat beberapa ketika Amie tidak aktif memasak kerana berpantang. Jumpa lagi!

58 ulasan:

Rohah berkata...

Salam Kak...Tahniah, comelnya..pingin jugak..

Asyifa Mustaffa berkata...

alhamdulillah....tahniah kak....boy la lgi ye....x pe....tahniah...slamat berpantang.....
mna tau nnti k.amie bole share menu berpantang plak kan....:-)

Rohah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Kjee berkata...

Alhamdulillah. Tahniah Amie. Putera bongsu...yalah selepas ini insya allah dpt puteri pula ya. Comel dan nampak mucukkk cangattt.

whitecappuccino berkata...

comelnya! tahniah amie..selamat berpantang..tak tau pun amie pregnant.

ummiaisyah berkata...

tahniah kak amie...semoga bergembira berpantang!..hebat kak Amie ni..preggy pon hri2 rajin masak!

Sury Abil berkata...

Salam kak amie..x tau pulak k amie mengandung rupa2 senyap beberapa hari ni dh besalin rupanya...alhamdulillah...tahniah..selamat berpantang dn selamat becuti. :-)

Yatie berkata...

Syukur Alhamdulillah, Tahniah buat Amie sekeluarga...comelnya baby bongsu ni..serius Yatie tak tau pun kalau Amie pregnant selama ni...btw tahniah sekali lagi dan selamat berpantang ya..

Azie berkata...

Tahniah, my friend. Seronok ada anak kecil ni

Nuwairani Ismail berkata...

tahniah kak amie...tersangatlah comel dia...geram nak peluk cium...selamat berpantang...semoga ibu n baby sihat...

EmbunRosaliza berkata...

Alhamdulillah...tahniah amie, taksangka dan memang tak tau pun .hari mmg ada baca n3 pasalamie keguguran,ingat tak ada isi lagi,rupa2 dh kuar pun bby nan comel ini.

Tahniah buat amie n suami,seronok ada anak kecil,pas ni adingan msk2 dh ada pembantu cilik.

Selamat berpantang ya amie. Ingat kan amie blk bukit hijau, sbb biasa tgk setiap hari ada je amie kat fb atau blog heheh

Mel berkata...

Alhamdulillah..Tahniah kak amie.. Semoga menjadi ibu yang terbaik untuk anak2 dan menjadi anak yang terbaik untuk ibubapa...amin ^^

cik chinta berkata...

comel. tahniah

hazila berkata...

Tahniah amie. Seronoknya dapat baby baru.

Makbed Journal berkata...

Tahniah.. Cantiknya puteri bongsu. Selamat berpantang ye.

MulutPayau berkata...

Alhmdulillah ...tahniah kak....seronoknya.....
Comel sangat putera bongsu tu....tak tahu pun prrgnant selama ni....selamat berpantang ya....

micasamawar berkata...

salam perkenalan...tahniah dgn kehadiran baby comel.

ilahjy berkata...

salam amie..ramai tak tau amie jadi mak yong sebelum ni kak ilah pun tak tauuu..ke mungkin terlepas N3 ..? maafkan kami yg tak tau ni..pandai simpan rasia 9 bulan lama tuu amie..bestnya boy..apaun janji kedua2 beranak sihat ..jaga dirimu...diperantauan..

micasamawar berkata...

salam perkenalan...tahniah dgn kehadiran baby comel.

Sri Love berkata...

Congratulations darling kak Amie!!! The baby is so so so cute and adorable...welcome to the world of fantasy dear baby!

Take care dear ;)

ibundo berkata...

Tahniah amie. Mula2 terpikir anak siapa gerangan. Tidak menyangka yg selama ini amie hamil kerana tidak ada bunyi keluh kesah dan sentiasa aktif d dapur. Cute baby. Take good care... again congratulation my darling.

Cik Wan berkata...

Tahniah...selamat berpantang, lps ni bolehlah sharing resepi2 untuk yg berpantang pula..:-)

dari dapur nasya berkata...

tahniah kak Amie....wahh diam2 ye. Comelnye.....jaga diri baik2 ya kak.

mama sara nur berkata...

assalam
tahniah k.amie, dpt bb baru yg comell
boy lg ye, mesti meriah rumah lepas ni dgn kerenah si comel ni kan

Mamasya berkata...

Tahniah Amie... kelahiran baby boy yg comel. tak sangka dlm sibuk2 kongsi resepi rupanya berbdn dua.
slmt berpantang....moga Amie dan baby sihat..

tun_telani berkata...

Ehhhhh........... tiba2 dpt baby baru. haha... xtau pon kak amie pregnant.. tahniah!!! semoga membesar menjadi anak yg soleh..amiinnn.. selamat berpantang. pasni semua menu pantang la ye. hihi

lina_pg berkata...

Kak Amie..saya ingatkan baby sapa2 yg bertandang ke umah kak amie..xtau pun yg kak amie peknen huhu..tengok cergas msak macam2...
Tahniah di atas kehadiran org baru..mesti bertmbh ceria hidup ngan adanya baby ni...
Selamat Berpntang

atie @ ejay berkata...

alhamdulillah...tahniah kak amie :)

azieazah berkata...

Syukur alhamdulllah. Tahniah ya AMIE. Semoga anak dan ibu sihat.

Nanti kalu senang-senang, update la pasal kisah baby ni lak yaaa..

ibh_sue berkata...

Alhamdulillah..Tahniah Kak Amie..Selamat berpantang ya kak...

Delima Zamrud berkata...

Alhamdulillah comey nyer anak akak tahniah ek akak selamat berpantang :D..

Suzana Ibrahim berkata...

As salam Amie,tahniah dapat baby comel.tak tau pula selama ni Amie pregnant!.kita pun teringin nak baby jugak...selamat berpantang.

Shiela berkata...

Diam diam berisi rupanyaaaa.. Haiii.. Seronoknyaaa.. Saya tumpang gembira Amie cayang.. Alhamdulillah telah selamat melahirkan.. Tahniah buat Amie dan juga keluarga atas kelahiran insan yg sungguh chomel ini..

Ketuhar Panas Yatie berkata...

Tahniah Kak Amie . Tiba-tiba ada orang baru. Apa pun selamat berpantang dan semoga ibu serta baby sihat.

Tihara berkata...

syukur alhamdulillah, cumelnya :)

Melly Octaviana berkata...

Congrat kak Amie..ternyata bukan Melly saja yg tak tahu kalo akak sedang pregnant..anyway..welcome baby boy.. take care kak Amie.*hug

Norzie hany berkata...

Tahniah Amie....comelnya dia,selamat berpantang ye.

ummiross berkata...

Amie..!!!, terkejutnya ummi, tak tau Amie pregnant, tau2 dah bersalin.
Comelnya baby Amie, comel sangat2. Alhamdulillah Amie dan baby sihat, salam sayang buat Amie dan baby comel, rasa nak cium2, take care ye..

may agumo berkata...

tahniah kak amie.. sejuk mata memandang putera bongsu kak amie..
selamat berpantang ya kak..

Siti Nadira berkata...

Tahniah kak...Alhamdulillah semua ok....semoga membesar menjadi anak yang soleh...

Chik Mimi berkata...

Tahniah Kak Amie ,seronok nak cium time gini

Zurina Hj.Zainal berkata...

Comel sangat...tahniah...

Qasey Honey berkata...

slm Kak Amie..wah dlm senyap n rajin masak tu...rupanya ade sang putera yang akan dilahirkan...tahniah yer kak n slmt bpantang..comeiii sgt2 baby tu

fazianbatrisyia berkata...

Comelnya bby baru ni. Tahniah Kak Amie & family....4 putera la ni...Tak apa rezeki. Sy belum ada putera...3 puteri...

Lesung Batu berkata...

salam amie...alhamdulillah...tahniah!! sgt comeiii baby boy...pandai amie simpan rahsia...dlm peknen pun selalu update menu sedap2...itulah "istimewanya" amie..hehe..selamat berpantang, jaga diri baik2 k.. :)

Marsita yahya berkata...

salam Amie...Tahniah!

hana berkata...

salam kak.... waduhhhh diam2 ubi berisi! sangat comeyyyy baby akak! tahniah yer... dan selamat berpantang...

Waney Zainuddin berkata...

tahniah dan selamat berpantang. such a cutey baby. mashaAllah :)
WaneyZainuddin.com

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

Tahniah Amie...
betul2 mengejutkan... memang betul2 tak tau yg Amie pregnant... yelah kan.. borak2 hanya melalui blog & FB tanpa dpt melihat orangnya.. hehehe.. pandai ye simpan rahsia.. tak sedikit pun bercerita pasal kandungan yg dibawa.. hehe.. tahniah dr MaDiHaA... comel sgt baby tu... geramnya tengok.. ni kalau Alin tengok pasti mintak lagi dengan ibu dia.. dia ingat baby boleh beli kat pasar agaknya.. hahaha... apa2pun.. selamat berpantang ye Amie...

wanie berkata...

Salam Kak...First skali TAHNIAH buat aka sekeluarga...comel sangat baby tu..Wanie xde anak lelaki,semuanya gegirls...Bestnya ada baby...
Waniey memang x tahu akak pregnant...
klu dekat Wanie dah dtg ziarah..
TAHNIAH...!!

Evelyn Gemina berkata...

Tahniah dear kak amie, kehadiran yang penuh berkat, semoga besar nanti menjadi anak yang soleh, insyaallah :)

Tina Othman berkata...

tahniah kak amie, serius terkejut gila dgr kak amie bersalin, sebab rajin sangat masak hehe

KuNanGKuNanG berkata...

tahniah kak...putera lg alhamdulillah...moga kedua2nye sihat...xtau pun akak mengndung tup2 dh bersalin..rezki...doakan sy ye kak, xsabar gak nak jd mama..:)

Ena berkata...

Tahniah kak..

diam2 berisi rupanya..
ena juga yg dok ternanti2 hanya DIA saja yang tahu bila.. :)

pown boleh berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Yana Shaiful berkata...

Tahniah kak amie cayang..serius tak tau akak preggy..mcm2 resepi best keluar rupanya msk berdua yer hihii..comel tul babyboy nih..geram nk cubit pp.. ~ selamat berpantang kak

zila norazila berkata...

tahniah kak amie..
alhamdulillah selamat semuanya..comel btl..lepas nie putri pulak insyaallah..:))

Zaitun berkata...

Alhamdulillah...tahniah buat Amie sekeluarga. Comel sangat.