ADSENSE

Jumaat, 19 Mei 2017

Jalan-Jalan Cari Makan di Lahad Datu : Khadijah Catering

Fairuz sudah bertolak ke Kota Kinabalu awal pagi tadi bersama-sama rakan pengakap untuk mengikuti Perkhemahan Hari Belia di Kompleks Sukan Likas, Kota Kinabalu. Walaupun baru sembuh dari demam, tapi semangat untuk ikut berkehmah tetap berkobar-kobar! Tinggallah Fuad yang masih terbatuk-batuk! Setiap kali tiba waktu makan, jenuhlah kita dengan Encik Suami memanggilnya, memujuk jamah makanan! 
Untuk makan malam tadi, kami bawa Fuad dan Firdaus untuk makan steamboat, tapi bila sampai ke restoran, tempat sudah penuh ditempah! Ada meja tapi sudah kehabisan dapur! Kami pun berpatah balik sambil berkira-kira untuk mencari tempat makan yang mampu memenuhi selera Fuad!

Akhirnya kami pun berhenti di hadapan Khadijah Catering di Bandar Seri Perdana! Banyak kali juga kami makan di sini dan sebelum ini Amie pernah tulis tentang WARUNG KHADIJAH IKAN BAKAR. Khadijah Catering dan Warung Khadijah Ikan Bakar mempunyai tuan yang sama. Bezanya Warung Khadijah Ikan Bakar terletak di jalan masuk ke Taman Aman manakala Khadijah Catering terletak di Bandar Seri Perdana. Kedudukan kedua-duanya pun tak jauh, rasanya tak sampai 1 km.

 Restoran ini menawarkan hidangan laut dan masakan lain dengan harga mampu bayar. 

Antara pilihan minuman daripada jus buah-buahan, dan harganya juga sangat berpatutan!

 Begitu juga dengan pilihan ikan segar.

 Maaflah...gambar tak berapa jelas sebab Amie gunakan hp...hiks! Tak pandai ambil gambar guna hp! Atau sebenarnya hp Amie tu hp cap kapak...hahaha!Setiap kali Amie makan di sini, walaupun tak makan nasi, Amie mesti pesan ikan bolu @ ikan susu bakar! Istimewanya ikan ini ttida bertulang, atau dengan kata lain ikan susu tanpa tulang! Tulangnya sudah dibuang, tak tinggal satu pun!


Nampaknya, malam ini kami bernasib baik sebab dapat tempat duduk di bahagian belakang yang terbuka! Restoran ini sentiasa penuh dengan pelanggan, namun perkhidmatannya boleh dikatakan baik.  Para pekerjanya nampak begitu peramah melayan pelanggan. Tidaklah begitu lama untuk menunggu pesanan tiba di meja. Firdaus pun tak sempat nak mengamuk disebabkan kebosanan....ahaks!

Fuad mungkin rasa bosan sedikit sebab tidak ada teman berkelahi : Fairuz! Tapi, syukurlah. Sekurang-kurangnya Fuad sudah mula kelihatan cergas sedikit.

 Minuman yang kami pesan : Jus lobak merah, air kelapa dan ice lemon tea.

 Amie punya : Teh lemon panas.

 Pilihan menu Firdaus sudah tiba di meja. 

Suka sangat Firdaus makan mee goreng. Jangan hairan tau! Biasanya setiap hidangan yang dipesan akan datang bersama semangkuk kecil sup kosong!

 Kuey teow goreng. Siapa punya? Amie punyalah!

Ini nasi goreng paprik Encik Suami.


 Nasi Goreng Pattaya. Fuad punya ni.

 Tom Yam Udang saiz kecil dengan harga RM7.00.

 Dan ikan bolu @ susu bakar saiz kecil.
Ini khas untuk ratah-ratah!

Kongsi berdua dengan Encik Suami. Harga seekor ikan bolu bakar saiz kecil (taklah kecil sangat) ini ialah RM7.30 sen. Amie suka sangat bahagian perutnya yang berlemak tu! Untuk yang berhajat untuk singgah di sini, dan makan santai-santai bersama keluarga, bajetnya tidaklah terlalu tinggi. Memang harganya sangat berpatutan. Untuk kesemua menu di atas, kesemuanya berharga RM48.20 sen sahaja!
Dan tidak termasuk ketam di bawah ini ye.

 Ini ketam kulit lembut!
Amie saja jew masukkan di sini sebab ini antara gambar menu yang kami pernah makan di Khadijah Catering yang belum Amie padam dari hp. 

Ketam telur masin!
sedap diratah begitu saja!

1 ulasan:

HANDAYANI berkata...

Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.
Saya HANDAYANI ingin berbagi kpd teman semua…tentang Angka Togel Yang Di Berikan Ki HAJAR DEWANTORO, Awalnya saya sedikit ragu tetapi saya sangat membutuhkan bantuan, dan saya coba hub ki HAJAR DEWANTORO
Alhamdulillah saya bisa di bantu oleh beliau, pertama beliau memberikan angka 4D kpd saya, dan angka itu saya pasang,, awalnya saya tidak percaya ketika teman saya memberikan kabar, kalau angka yg aku pasang benar-benar keluar, dan saya menang 97 juta, berkat bantuan ki HAJAR DEWANTORO.,
Saya ucapkan banyak terima kasih kepada ki HAJAR DEWANTORO yang telah meluangkan waktunya untuk saya, konsultasi dengan ki HAJAR DEWANTORO selama ini benar benar sangat luar biasa…. Selain hebat, ki HAJAR DEWANTORO juga punya keahlian banyak. seperti, minyak penarik uang Pesugihan,, Santet,, Penarikan dana ghaib,, Pelaris,, dan Pelet,,
Info: Buat Teman yang Pengen Merubah Nasib Silahkan..
Hub: Ki HAJAR DEWANTORO Di:082-188-463-467.
ATAU KLIK DISINI