Nasi Dagang Gulai Ikan Tongkol.... hidangan untuk tetamu yang sudi bertandang.

10:05 PG

Fikir punya fikir, banyak kali fikir akhirnya Amie hidangkan Nasi Dagang Gulai Ikan Tongkol untuk tetamu yang sudi bertandang pada hari raya ke-6. Untuk resepinya, bolehlah klik  DI SINI.


 Fuad & kawan-kawannya.

Farid pun tak mahu ketinggalan.


Selamat menjamu selera!


Selain nasi dagang, Amie sediakan mee hoon sup tulang! Amboiiii....  sampai tak sedar orang ambil gambar!

  Si kembar pun ada...  cucu buah... anak kepada anak buah kami.


Aduhai sayangku....! Sampai tertidur pulak dia! Penat layan tetamu ye sayang!


Hai.... ikut sukalah cari tempat yang selesa untuk menjamu selera!


Aktiviti gaya bebas....


Berehat-rehatlah yea...


Makanlah apa yang ada....


Jemput... silakan makan, jangan mau-malu!





Sempat juga Amie buat beberapa jenis kek lapis.
 


Alhamdulillah.... laku juga Nasi Dagang Gulai Ikan Tongkolku di hari raya!


8 comments

  1. Salam Aidil fitri buat Amie sekeluarga..Maaf zahir batin.
    Lama ummi tak berblog, jarang dapat singgah, kira hari ni langkah kanan, boleh makan nasi dagang, hehe..

    BalasPadam
  2. Salam aidilfitri. Hee maaf zahir batin. Wah sungguh meriah.

    BalasPadam
  3. Sedapnya nasi dagang... rugi tak dtg rumah Amie... hehehe... Slmt Hr Raye Amie

    BalasPadam
  4. KAK AMIE..PANDAI ORG SABAH MAKAN NASI DAGANG

    BalasPadam
  5. salam lebaran kak...njaluk ngapuro seng okeh2..
    kok rajin temenan mbak ayu ki, olah2 nasi dagang utk tetamu..

    BalasPadam
  6. sedapnya juadah kak mie
    kalau lah dekat saya dah terjah ni
    salam raya maaf zahir dan batin :)

    BalasPadam
  7. selamat hari raya amie, cantiknya kek lapis merah n purple tuu,,,suka tengok,, nasi dagang pun nampak sedap

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe