ADSENSE

Rabu, 19 Disember 2012

Kiwi Mousse Cheese Cake

Assalamualaikum.
Selamat pagi semua. Sarapan apa pagi ini agaknya? Pagi ini Amie hidangkan Kiwi Mousse Cheese Cake, tapi bukanlah menu sarapan pagi kami. Ini hasil kerja tangan Amie yang masih keras kejung malam tadi. Mesti ada yang ketawakan hasil keras tangan Amie ni kan! He he he hehh..... tak apa.... Amie pun sebenarnya tergelak-gelak juga melihat kejadian Kiwi Mousse Cheese Cake Amie yang selekeh dan comot ini. Apa pun Amie masukkan juga ke Amie's Little Kitchen buat kenang-kenangan! Mana tahu kalau Amie rajin, suatu hari nanti cantik dan kemas pula deko yang dihasilkan, jadi bolehlah bandingkan dengan hasil yang pertama ini. Jadi, dengan tak ada rasa malunya Amie jemputlah kawan-kawan menjamu mata dengan hasil air tangan Amie di bawah ini.


Bukan apa, sebenarnya Amie hendak praktiskan hasil mengikuti kelas masakan pada hari Sabtu lepas. Kalau tak cuba, mana kita tahu hasilnya, betul tak?


Walaupun nampak hodoh, tapi rasanya tetap lazat! Ada rasa masam manis lemak! Lupakan wajahnya dan nikmati hasilnya! 


Jom makan sepotong Kiwi Mousse Cheese Cake!



Untuk merealisasikan minat mendeko kek ini, nampaknya Amie kena beli dan sediakan beberapa peralatan dan kelengkapan untuk membuat kek! In shaa Allah akan diusahakan. Resepi? Kali kedua Amie buat kek ini akan Amie kongsikan resepinya. Kali ini hanya percubaan sahaja.

11 ulasan:

Asyifa Mustaffa berkata...

Nmpk menarik je kak....bru nak tnya resepinya....da kene tggu plak....alahaiii....
Nak keknya bole?.....hehe...

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

baru teruja nak tgk resepinya.. hehe...

takde apa yg kurang pun amie... nampak sgt menggiurkan dgn lelehan kiwi filling tu... pasti sedap kan?

Ucu Faridah berkata...

pagi tadi ucu sarapan cekodok jer....
amboi...meleleh2...filling tu sama laju dengan air liur ucu ler...

alahai akak ni..merendah diri lah pulak...jgn rendah2 sangat kak..nantu susah orang nk cari..hihihi..

pada mata kasar akak mungkin keras kejung, comot le, selekeh le..tapi pada mata halus ucu ni..ini lah yg dinamakan keindahan n kesenian dlm mendeko...dan kelazatan yg tak terhingga tau...

akk nanti tepek resepinye ye...

☆♥L@dy @yU♥☆ berkata...

wahhh gebuzzz nyer kek span kaka ni
clap clap clap dah berani try buat cake khen....sedap tue

Mas Sani berkata...

akk...kalo hulur kat mas comfirm mas telan saje...tak hodoh pun kt mata mas lagi menggiurkan tekak adalah hehehe...

mama sara nur berkata...

k.amie kita sarapan kat kedai je hu hu mkn meehon goreng
saya suker kiwi emmm sedap
dah cantik deconya k.amie. cuti2 sekolah ni blhlah try mcm2 ye kan

Nooriah Abdullah berkata...

wah Amie dah mengekek pulak ni cantik dah tu bukan macam akak try pun tak cantik haha tapi tkpe janji boleh makan je

ummiross berkata...

dah cantik tu Amie, takde comotnya, yang menengoknya ni dah telan2 airliur dah ni...hihi.

FnF Simple Life berkata...

kek span kan...gebusnye laaa... nk minta izin resepi kek nye..

whitecappuccino berkata...

nak!!!!

Qasey Honey berkata...

aduhhh Kak Amie...sedapnya tgk kek ni..deco pon cantik n mnarik..kemas