ADSENSE

Jumaat, 19 Julai 2013

JOM Berbuka Puasa Dengan Air Tangan Norliah Ridzwan di CIPTARASA NOLY

Terjemahkan cinta kasih sayang melalui masakan dan makanan dapat membelai  kasih sayang pada anak-anak dan dapat memupuk cinta si isteri pada suami!

Itulah slogan tersendiri  NOLY! Jom terjah ke dapurnya. Tapi terlebih dahulu Amie ucapkan terima kasih di atas kesudian Noly berkongsi blog masakannya dalam kumpulan MERIAHNYA DUNIA MASAKAN. Selain blog, anda boleh  terus berkunjung CIPTARASA NOLY (PAGE) untuk menggali pelbagai resepi pilihan Noly!

Hari ini, dengan berbesar hati Amie jemput rakan-rakan pengunjung untuk bertandang ke dapur Norliah Ridzwan. Kita selongkar menu yang ada di dapurnya, dan kita bawa pulang ke dapur masing-masing untuk mencuba hasilnya. Mari kita cari menu untuk betbuka puasa .

Sedapnya Nasi Goreng Pataya. Melingkar-lingkar udangnya ye Norliah. Kami nak kutip udangnya dulu.


Nasi Kerabu warna biru, dan di bawah ini warna kuning pula.


Nasi Kerabu & the gang!


Nasi Ayam Madu... ni yang nak tambah menambah ni!


Jus Tapai Ubi Kayu... nak cuba!


Jus Buah yang penuh khasiat & pelbagai vitamin.


Agar-Agar Pelangi Petang.... jom ambil 7 - 8 ketul!


Puding Pelangi pulak!


Agar-Agar Cendol... ahhh kenyang! Alhamdulillah.

Terima kasih banhyak Norliah kerana sudi kongsi resepi yang sedap-sedap! Iizinkan kami pulang dengan memikul seguni resepi dari dapur Norliah ye...

2 ulasan:

JaSSNaNi berkata...

wow.. cantek deco dia.. nampak semuanya menyelerakan... pandai dan creatif si noly tu kan.. :)
hari ni masak apa amie? nani belum dapat idea ni.. :D

Norliah Ridzwan berkata...

trharu sgt2.. thanks puan salami simon kerana sudi ke blog n page mskn kk noly..sm2 kita ye.. kk noly pun sgt2 mngemari air tgn puan....lebih2 lagi kek2 hasil air tgn amie yg trserlah kehalusan hasilnya.. thanks a lot dear(y)