Air Kelapa Pandan

12:59 PTG

Sempena Ulang Tahun  Amie's Little Kitchen yang pertama, Amie hidangkan Air Kelapa Pandan untuk semua rakan blogger dan pengunjung yang budiman kerana sudi bersama-sama meraikan hari istimewa ini.


Air Kelapa Pandan memang sungguh menyegarkan, tanpa ketulan ais dan tanpa campuran gula. Rasanya manis dan berbau wangi haruman pandan.  Jom minum. 


8 comments

  1. Salam tengah hari Jumaat Amie...
    Apa khabar Amie?
    Lama kiter tak BW kat sini..hmmmnnn ada perubahan pada blog Amie nih.
    Seblm terlupa... tahniah dah setahun pun blog Amie!!!

    Air kelapa mmg sedap dikala hari panas!!! tapi disini mmg susah nak dptkan kelapa yg muda isi nyer yg mcm jelly.. kalau dpt pun isi yg dh keras tak syok kan!

    BalasPadam
  2. sedapnya air kelapa ni...dah terasa2 kat tekak ni...sejukkkk jer..

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum Amie,

    mmg menyegarkan...lagi segar bugar kalau Amie sediakan satu gelas untuk kita....hehe...mcm dh terasa kat tekak nie...slurppppppp

    BalasPadam
  4. kak amie cayanggg..wahhh lepas sambut besday yg pertama dapur kak amie sudah bertukar rupa..tahniah kak..cantik dapur baru akak ni..

    Air kelapa pandan tu mmg menyegarkan..mieza pun ada tanam pokok kelapa pandan kat bakang umah tu tapi baru sama tinggi dgn mieza..lambat lg la tu nak berbuah..:)

    BalasPadam
  5. Sejuk tekak singgah kat sini, dapat ummi minum air kelapa muda yang Amie sediakan

    BalasPadam
  6. terasa nikmatnya minum bila memandang pic.air kelapa tu !!..he2x..

    BalasPadam
  7. Mama Hawa,
    Salam Jumaat Mama Hawa,
    Amie sihat,alhamdulillah.
    Terima kasih ye Mama,

    syukurlah di sini masih banyakbekalan kelapa muda, tapi kalau kelapa pandan kena keluar pulus lebih sikit.

    Liza,
    memang sedap liza...segar!

    Nuridah,
    Waalaikumussalam.
    boleh...Amie tambah lagi 1 gelas ye, banyak air kelapa di sini Nur.

    BalasPadam
  8. Mieza cayanggg,
    terima kasih dik,
    tak lama lagi berbuahlah kelapa pandan tu, sebab tak perlu tinggi baru nak berbuah.

    Ummi,
    silakan Ummi... tentu penat, jauh perjalanan Ummi ke sini.

    Mama Aini,
    air kelapa tu masih suci... he heheh sebab belum bubuh ketulan ais.

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe