ADSENSE

Jumaat, 16 Disember 2011

Air Kelapa Pandan

Sempena Ulang Tahun  Amie's Little Kitchen yang pertama, Amie hidangkan Air Kelapa Pandan untuk semua rakan blogger dan pengunjung yang budiman kerana sudi bersama-sama meraikan hari istimewa ini.


Air Kelapa Pandan memang sungguh menyegarkan, tanpa ketulan ais dan tanpa campuran gula. Rasanya manis dan berbau wangi haruman pandan.  Jom minum. 


8 ulasan:

Mama Hawa/Mama Nani berkata...

Salam tengah hari Jumaat Amie...
Apa khabar Amie?
Lama kiter tak BW kat sini..hmmmnnn ada perubahan pada blog Amie nih.
Seblm terlupa... tahniah dah setahun pun blog Amie!!!

Air kelapa mmg sedap dikala hari panas!!! tapi disini mmg susah nak dptkan kelapa yg muda isi nyer yg mcm jelly.. kalau dpt pun isi yg dh keras tak syok kan!

Liza berkata...

sedapnya air kelapa ni...dah terasa2 kat tekak ni...sejukkkk jer..

Nuridah berkata...

Assalamualaikum Amie,

mmg menyegarkan...lagi segar bugar kalau Amie sediakan satu gelas untuk kita....hehe...mcm dh terasa kat tekak nie...slurppppppp

Mieza berkata...

kak amie cayanggg..wahhh lepas sambut besday yg pertama dapur kak amie sudah bertukar rupa..tahniah kak..cantik dapur baru akak ni..

Air kelapa pandan tu mmg menyegarkan..mieza pun ada tanam pokok kelapa pandan kat bakang umah tu tapi baru sama tinggi dgn mieza..lambat lg la tu nak berbuah..:)

ummiross berkata...

Sejuk tekak singgah kat sini, dapat ummi minum air kelapa muda yang Amie sediakan

mama aini berkata...

terasa nikmatnya minum bila memandang pic.air kelapa tu !!..he2x..

Amie berkata...

Mama Hawa,
Salam Jumaat Mama Hawa,
Amie sihat,alhamdulillah.
Terima kasih ye Mama,

syukurlah di sini masih banyakbekalan kelapa muda, tapi kalau kelapa pandan kena keluar pulus lebih sikit.

Liza,
memang sedap liza...segar!

Nuridah,
Waalaikumussalam.
boleh...Amie tambah lagi 1 gelas ye, banyak air kelapa di sini Nur.

Amie berkata...

Mieza cayanggg,
terima kasih dik,
tak lama lagi berbuahlah kelapa pandan tu, sebab tak perlu tinggi baru nak berbuah.

Ummi,
silakan Ummi... tentu penat, jauh perjalanan Ummi ke sini.

Mama Aini,
air kelapa tu masih suci... he heheh sebab belum bubuh ketulan ais.