ADSENSE

Sabtu, 11 Ogos 2012

Iftar Hari Ke 22 : Pizza & The Gang

Assalamualaikum.
Encik Suami ajak kami anak-beranak pergi ke Tawau. Katanya, nak cari baju raya. Sebenarnya Amie malas nak jalan. Bukan apa, perjalanan pergi dari Lahad Datu ke Tawau mengambil masa selama 2 jam 1/2. Cuaca yang sentiasa panas membahang membuatkan Amie kurang bersetuju untuk ke sana. Namun setelah  kami berbincang akhirnya, Amie bersetuju dengan syarat bermalam di sana. Selepas Zohor, kami bergerak sekeluarga. 


Untuk pertama kalinya pada bulan Ramadhan al-Mubarak 1433H, kami makan di luar. Syukurlah, kami masih boleh diterima sebagai pelanggan terakhir masuk ke Pizza Hut kerana tempat telah penuh. Pada masa kami tiba, jam baru menunjukkan  pukul 5.50 petang. Waktu berbuka puasa pula pukul 6.22 petang.


Si bongsu sedang menikmati hidangan berbuka puasa.



Ini Lime Pepper Chicken Chop. Amie punya.



Seafood Lasagna.



Nasi di atas Encik Suami punya!



Tak cukup makan di Pizza Hut ke? Ada lagi 5 set KFC. Ini persediaan untuk bersahur esok pagi. Sebenarnya kami bercadang untuk bersahur di Asian Curry House, tapi rasanya malas untuk turun ke bawah. Memandangkan semuanya keletihan, jadi kami sepakat bersahur dengan KFC sahaja. 


Nampaknya masing-masing ingin merehatkan diri setelah letih sepanjang perjalanan. Kami memilih Deluxe Suite di Prince Hotel.



Selamat malam semua!

11 ulasan:

kasihredha berkata...

bestnya...berehat2 :)
Lagsana tu yg paling mgoda

mama sara nur berkata...

selamat malam k.Amie
syok tu tido kat hotel leh berehat setelah penat jalan shopping
sekali sekala berbuka kat luar meriah kan menu2 fberet anak2 he he pizza tu kalu ank sulong sy memang dia sorang makan

~~zana@pb~~ berkata...

Dua jam setengah tu kira dekat tu Amie, kami ni kalau nak ke Tawau....kena fikir sepuluh kali...huhu. Boleh demam ler..

MulutPayau berkata...

Kak amie....
Sedapnya pizza tu.....mmng mggoda betul...ssekali berbuka kat luar dgn menu macam ni best jugakkan....

zila norazila berkata...

bestnya kak amie..kiranya cuti masak la ni kan..pizza tu kgmarn hubby zila..smalam kami plan nk mkn piza jew..tp x jadi tukar menu lain last2 minute:)

whitecappuccino berkata...

pizza! feveret semua!shopping sakan ya AmIie?saya biasa jahit untuk pakai sendiri dan anak2 je amie...raya mesti jahit baju kurung mereka.

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Amie.Mmg soping sakan la ya sampai nginap kat Tawau :D

Slmt bersoping ya...

aZuMaya berkata...

salam kak amie ..selamat hari raya maaf zahir dan batin... sedap pizza tue

Liza @ Adzriel AB berkata...

amboi syoknyaaaa...

FnF Simple Life berkata...

best nye Kak Amie... sekali sekala mkn berbuka di luar mmg syiok ;)

ummiross berkata...

Fulamak!, lasagna, peberet ummi tu Amie.
Waa best ni, beli baju raya dapat tidur hotel sekali..