ADSENSE

Jumaat, 16 September 2011

Chicken Meatloaf

Salam sayang buat semua pengunjung setia Amie's Little Kitchen. Semoga semuanya sihat sejahtera, dengan segala urusan masing-masing terutamanya yang sedang sibuk dengan memenuhi jemputan menghadiri rumah terbuka dan sudah pastinya yang terlebih sibuk ialah tuan rumah yang menganjurkan rumah terbuka itu. Amie terpaksa 'tidak' menghadirkan diri ke beberapa jemputan, memandangkan masih dalam keadaan kurang sihat. Bagaimana pun pagi tadi Amie cuba gagahkan diri bersama suami dan anak-anak untuk berkunjung ke rumah terbuka di Kunak, rumah kawan suami. Sekembalinya dari Kunak ke Lahad Datu, kami sempat singgah di Silam, menziarahi sepupu suami.   Untuk kali ini Amie masukkan Chicken Meatloaf..... sarapan pagi yang menjadi kegemaran anak-anak. Amie sediakan secara ringkas sahaja dengan menambahkan scrambled egg.


Rasanya ramai yang guna chicken meatloaf untuk pelbagai resepi. Ada yang suka panggang, kukus dan juga goreng. Anak-anak makan saja apa yang Amie sediakan.


Jemput makan.......

13 ulasan:

whitecappuccino berkata...

menyelerakan...

ajumohit berkata...

Sedapnya kak, rajin akak menyediakan mknan utk keluarga...

Ida,Japan berkata...

terliur tgk he.he,..pasti sedap ni

ibundo berkata...

sedapnya mie.. terliur ni

kasihredha berkata...

nakkk..
nampak sedappp sgt

nuwairani ismail berkata...

kalau nani suke sarapan pesen2 gini...tidak jugak kenyang terlampau...tapi agak menyelerakan utk makan di waktu pagi...

nOOrsha berkata...

huhu mnyelerakan btol meatloaf ni :)

Ummiross berkata...

Ibu mithali Amie ni, sakit2 pun masih menyediakan sarapan yang enak utk keluarga,beruntung suami dan anak2 Amie..

hazila berkata...

Salam Amie,
Nak tumpang sarapanlah. Masih gantung periuk lagi ni...

Amie berkata...

Whitecappuccino,
ringkas & sedap...


Ajumohit,
simple saja Aju....

Ida,
anak-anak suka sangat...

Ibundo,
sedap....memang sedap


Kasih,
ambillah... makan, jangan segan-segan

Nani,
ini sarapan orang tak berapa rajin nak masak ni... he hehehh

Noorsha,
memang menyelerakan, ikutkan anak-anak memang kena buat selalu!


Ummi,
buat sarapan yang mudah-mudah saja,

Hazila,
silakan... silakan, terimakasih sudi sarapan sini....

Sue @ Nenie berkata...

Salam Kak Amie..saya tak pernah cuba makan meatloaf cenggini..Len kali boleh gak cuba ni untuk sarapan...senang je kan....

Wattie berkata...

Salam Amie,
Tolong pos mai Penang sepinggan, sungguh menggiurkanlah....

IXORAROXI berkata...

Moga Kak Amie kembali sihat walafiat ya..best juga idea sarapan Kak Amie..bila2 saya buntu boleh juga ikut idea Kak Amie ni