ADSENSE

Ahad, 22 Disember 2013

Jalan-Jalan Cari Makan - Shervinton Hotel, Tawau

Petang tadi dah pakat dengan kawan-kawan nak dinner 'seafood'. Janjinya pukul 7 malam berkumpul di King Park Hotel, memandangkan tempat penginapan kami tidak sama. Amie di Shervinton Hotel, Martha Chia pula di Heritage Hotel. Selesai solat Maghrib, Amie pun bersiap-siap untuk turun ke lobby sebab Martha dah janji tunggu pukul 6.50. Tiba-tiba dapat mesej dari ketua kami: Jam 7.30 malam ya, bukan 7.00.


Adeeeeehhhh.... perutku sudah terasa pedih... berkeroncong! Jom layan gambar-gambar atas bawah ini sementara menunggu pukul 7.30 malam!


Tempat penginapan Amie di Shervinton Hotel. Kami suka pilih hotel ini disebabkan beberapa faktor. Sayangnya setiap kali datang ke sini, bilik dah penuh.... walaupun dah tempah, kena tunggu sampai petang! Akhirnya dapatlah bilik macam ni... 



Selain luas....


lengkap!


Nak sterika pakaian pun senang sebab sudah disediakan sterika dengan mejanya sekali. Tak payah minta lagi kalau nak guna.



Petang kelmarin Encik Suami hantar Amie ke Tawau. Satu malam saja dia temankan Amie di hotel ini. Pagi tadi selepas hantar Amie ke tempat mesyuarat, Encik Suami terus pulang ke Lahad Datu. Jadi malam ini Amie keseorangan. 


Malam semalam kami berdua makan di gerai tepi pantai. Nampaknya Encik Suamilah yang rasa seronok sangat. Katanya, dah lama tak berdua-duaann... hahahahahhh! Kami pesan sayap ayam panggang... 5 ketul je, takut tak habis. Tiba-tiba teringat anak-anak, dan rasa betapa seronoknya melihat anak-anak makan rebut-rebut macam tak pernah makan!


Laici kang tu Amie punya, Encik Suami punya air kelapa di belakang laici kang tu.



Pesanan lain termasukah tomyam campur semangkuk.



Dan Butter Prawn.... yang Amie dah feed-up nak buat sebab sarang telurnya tak pernah menjadi!



.... dan sayur cangkuk manis. Makanlah kami berdua dengan nasi putih dan lauk-pauk yang dipilih di atas sampai kenyang sambil menikmati tiupan angin malam dari arah pantai. 
Harga kesemua makanan yang dipesan : RM62.50....


4 ulasan:

QASEEH HATIKU QASEEH berkata...

lama nya sy x pigi mkn ctu..hrga mknn murah sgt...gbr sayap ayam tu mmg mngiurkn..pun sy da lama x mkn...huhu...mcm mo trbang p tawau bisuk bah..hihi

QASEEH HATIKU QASEEH berkata...

hotel tu da psg curtain dlm shower tu..klu x siaran lngsung..

MulutPayau berkata...

Makan berdua-duaan tu yg bestkan...hihihi
Tu laa kan kak, kalau berdua tentu teringat pada anak2. Apatah lagi klau tgk mknan kgmaran di orng...

ummiross berkata...

Sekali-sekala dating berdua, memang best juga kan Amie..