ADSENSE

Rabu, 12 September 2012

Hadiah Tempat Pertama : Teka Jumlah Duit Tabung Nens Collection

Assalamualaikum.
Jom kita sama-sama lihat apa hadiah kiriman daripada Nens Collection untuk Amie. Amie dapat tempat pertama meneka jumlah duit dalam tabung. Walaupun jawapan Amie tidak tepat, tetapi kata Nens, ia hampir-hampir tepat. Alhamdulillah, sudah rezeki Amie untuk jadi pemenang pertama. Terima kasih banyak Nens kerana susah payah hantar hadiah jauh ke Sabah! Seronok sungguh rasanya dapat terima kiriman dari rakan maya!



Ada gambar Nens sekeluarga untuk Amie simpan sebagai kenangan & tanda mata rakan maya. Kemudian Nens sertakan keychain yang comel siap Nens ukir nama Amie dengan menjahitnya seperti di bawah.... waduh Nens! Terharu Kak Amie di atas kerajinan dan kreativiti Nens! Nampak benar kesungguhan dan keikhlasan hati Nens menyediakan hadiah yang sungguh istimewa ini!


Sebenarnya pada hari Sabtu lepas (8 September), Amie menghadiri sekolah ganti sempena cuti Aidil Fitri baru-baru ini. Pada sebelah tengaharinya, Amie menghadiri mesyuarat PIBG. Pada waktu itulah pihak pejabat pos menelefon memberitahu ada kiriman untuk Amie. Amie memang sudah menyangka kiriman tersebut dari Nens. Memandangkan masih mesyuarat dan pejabat tutup setengah hari, terpaksa Amie sabarkan diri untuk mengambilnya pada hari Isnin. Nak dijadikan cerita, apabila hadiah kiriman dibuka.... Amie sangat teruja terima sebuah jam dinding seperti di bawah ini!


Jam sudah siap digantung.

Amie berangan untuk menggantung jam tersebut di ruang tamu pertama, memandangkan ruangan tersebut ada sentuhan ala-ala Inggeris sedikit. Memang sangat sesuai untuk diletakkan jam cantik berhias bunga ros itu! Jadi Amie letakkan jam yang masih di dalam kotaknya itu di atas meja di ruang tamu pertama sambil mencari idea di mana kedudukannya  serta masa yang sesuai untuk menggantungnya. Sesuatu telah berlaku! Amie dapati jam tersebut tiada lagi di atas meja. Amie fikir Amie salah letak. Petang tadi Amie dapati kotak jam tersebut berada di atas meja di ruang makan. Kosong! Hati Amie berdebar-debar! Ini mesti kerja anak-anak nih! Apa mereka buat dengan jam itu? Amie tanya si bongsu.... Baba sudah gantung jam! Itu jawabnya. Amie tanya... di mana? Tu... di sana tu.... jawab si bongsu sambil menunjuk ke ruang tamu kedua! Oh.... Encik suami rupanya yang gantung di situ. Amie tanya Encik Suami, bila masanya dia gantung jam? Lama dah... ada dua tiga hari... katanya.
Ohhh... gitu kisahnya. 
Terima kasih sekali lagi buat Nens. Itulah kisahnya kenapa agak lewat sedikit Amie buat entri tentang hadiah tersebut. He he hehh... oleh kerana tempat gantung jam agak tinggi, Amie kena panjat kerusi untuk mengambil gambarnya!

15 ulasan:

ijayuji berkata...

Salam kak, tahniahhhh! seronok eak kalau dpt menanag2 mcm ni, kita ni pun kurang lucky kalau masuk2 bab2 mcm ni ehehe...

myda_ahmad berkata...

tahniah kak amie,saya tumpang gembira ....

Bicara Kak Noor berkata...

tahniah Amie wah best lah akak ni kan kalua bab teka meneka mmg selalu fail tak pernah ada nasib hee

ummiross berkata...

waa bestnya, tahniah ye Amie, jam tu pun cantik sangat.

whitecappuccino berkata...

seronoknya!tahniah!

Asmara berkata...

Alhamdulillah rezeki..;)

zila norazila berkata...

rezeki tu kak..tuah manusia sapa yg tau..he hhee

Acik Erna berkata...

Assalam Amie..tahniah..cantik hadiah yang Amie dapat

Norzie hany berkata...

Bestnya hadiah tu....Tahniah Amie.

JaSSNaNi berkata...

Assalamualaikum Amie...
tahniah.. dapat adiah teka duit tabung ye... pandaiiinyerrr.. :)

cantek jam tu.. yg keychain tu pun cute sangat... :)

Mieza berkata...

Kak amie cayang...tahniah! Best kan adiah..walau apa pun yang dihadiahkan, happy dan excitement nya mmg sgt tinggi...tahniah kak...:)

Mamasya berkata...

Syabas Amie. jampun cantik.
re; Amie, kalau kita berjiran confirm asyik tukar bekas je....hi..hi..

LinRosly berkata...

Assalamualaikum Amie :D
Tahniah! Semoga terus berjaya dan berjaya...Insya Allah..Amin.

Shiela berkata...

Tahniah Amie.. Tumpang hepi gak.. :-)

Nens Collection berkata...

time kasih kak amie..4 back links..kak amie suke nens pon suker..hehe

mmg semangat menjahit tu..sbb burung nk terbang ke sabah..hehe..;)