Bismillahirrahmanirrahim.
Sebelum masuk dapur untuk masak tengah hari, jom masik ke Fire Chicken Restaurant dulu. Sebelum ini Amie pernah kongsikan :FIRE CHICKEN LAHAD DATU. Dua hari lepas kami makan tengah hari di sini, berdua saja dengan Encik Suami.
Nasi Udang Geprek |
Antara menu yang kami pesan:
- Blue Lemon Mojito
- Air Suam
- Sup Tulang
- Nasi Udang Geprek
- Wan Tan Hor
Blue Lemon Mojito RM7.50 |
Wan Tan Hor RM10.00 |
Sup Tulang RM15.00 |
Kami sangka hanya sup tulang sahaja, rupanya datang bersama nasi!
Jadi, Encik Suamilah yang jadi mangsa! Sudah makan Wan Tan Hor, kena makan nasi pula! |
Nasi & Udang Geprek Rm14.00 |
Kita memang sengaja ajak Encik Suami makan di sini sebab hendak makan sambal geprek yang pedas itu dan juga cendawan enoki goreng! Kali ini tidak mahu ayam goreng. Nak makan udang goreng dengan sambal geprek pula.
Cendawan enoki goreng memang sedap. Selepas ini berangan-angan hendak goeng sendiri cendawan enoki di rumah. Nak ratah puas-puas!
Eh! Jom masuk dapur.
Kita masak untuk hidangan tengah hari.
Hendak masak lauk apa ye?
Nak masak apa tu, Kak Amie?
BalasPadamCendawan enoki kalau goreng tepung, tak melekat kat gigi agaknya kan.. mesti sedap tu, rangup². Sup tulang pun nampak sedap, lama² mok² En Majid.
Nampak sedap semuanya
BalasPadamselamat nemjamu selera
Selain ayam geprek, udang geprek sedap juga. Udang dan cendawan enoki rangup tu yang best tu. Tak lupa juga, Blue Lemon Mojito tu tempting warnanya. Menarik pelanggan untuk memesan. Dalam menu dia tak mention nasi sekali ye kak Amie. Rezeki dapat nasi sekali.
BalasPadamMemang nampak pedas sambal geprek tu.. alang-alang pedas baru puas!
BalasPadamcendawan enoki tu nampak sedap ranggup kak oi...
BalasPadamsedapnya layan udang geprek tu kak oi
BalasPadamfav budak² ni enoki goreng... dlm tomyam pun sebolehnya request nk letak enoki jugak
BalasPadam