Selamat pagi semua. Moga baik-baik sahaja sepanjang hari ini. Cuaca di LD redup dan nyaman. Namun begitu kadang-kadang di dalam rumah rasa seperti duduk dalam sauna. Hujan turun tidak menentu. Kadang sebelah petang, kadang sebelah malam pula.
Sudah sarapan pagi? Awal pagi tadi Amie buat lempeng kelapa. Sambil tunggu kari ikan mendidih, Amie renih serbuk teh Ceylon 888. Campak sehelai daun pandan dan seketul gula sarang lebah.
Lempeng Kelapa. |
Kari Ikan Layar. |
Keropok Emping Melinjo. |
Teh Gula Sarang Lebah. |
Gula Sarang Lebah. |
Blogger NA pernah bertanya bagaimana rupa gula sarang lebah. Ini Amie kongsikan rupa gula sarang lebah.
Wokey!
Kita teruskan BDR.
Jumpa lagi di kesempatan yang lain.
Salam sayang buat semua pengunjung Amie's Little Kitchen.
Owh,begitu rupanya gula sarang lebah.Saya pun sebelum ni tertanga juga tapi tanya dalam hati saja..Hihihi..
BalasPadamSedapnya lempeng kelapa.
Selamat berBDR...
Sedap pagi pagi berlempeng cicah kuah kari. Keropok Emping Melinjo tu mak saya suka betul makan. saya pulak kurang gemar sebab pahit. First time tengok gula sarang lebah. Manis macam madu ke kak?
BalasPadamTerima kasih tunjuk. Macam-macam perkara baru saya belajar daripada blog Puan Amie.
BalasPadamMacam-macam ada di LD.
HAAA, baru nak tanya gula sarang lebah tu macamana, dah ada gambar dah. Akak dapat mana gula tu? mcm sedap ja..
BalasPadamSelalu tengok kak Amie buat lempeng, nanti As kena try belajar buat juga la...
BalasPadamfirst time tengok gula sarang lebah
BalasPadamsedap nie.. mkn breakfast okay, minum petang pun best layan
BalasPadamSy suka guna teh 888 tu utk buat teh tarik. Dulu pernah jugak letak madu dalam teh tarik, skrg sayang pulak dgn madu. Yg pasti, lempeng kelapa cicah kari tak akan kutolak kak Amie
BalasPadamCantik cawan hidang teh tu Amie..
BalasPadamPertama kali tgk gula sarang lebah tu..penganti gula ke..
Dok terfikir... kat LD ni memang ada macam-macam eh.. gula sarang lebah, ikan layar.. aduhh... banyak betul yang tak tahu. Boleh jadi library maya lah blog Cg Amie ni.
BalasPadamMeriahnya breakfast kak Amie. Teringin nak rasa teh dengan gula honeycomb tu
BalasPadamSedappnyaa lempeng!
BalasPadamFirst time tengokkk gula sarang lebah, dia manis macam gula ke kak amie?
lempeng cicah kari ikan. perggghhhh pasangan serasi sehidup semati :D
BalasPadamPertama kali saya tengok gula sarang lebah.
BalasPadamEmping belinjo tu sedapnya lawan cecah sambal bawang atau sambal belacan :)
Sedap tu, lempeng cicah kari..
BalasPadam