8 keping kepak ayam - bersihkan
2 sudu makan sos tiram
2 sudu makan kicap manis
1 sudu teh serbuk pati ayam
1/2 sudu teh serbuk kunyit
2 sudu makan minyak bijan
minyak
Bahan tumbuk:
3 ulas bawang putih
3 biji bawang merah
3cm halia
1 sudu teh lada putih
Cara:
1. Perap kepak ayam selama 15 minit dengan semua bahan di atas kecuali minyak dan minyak bijan.
2. Goreng dengan api panas sederhana hingga masak.
3. Angkat dan toskan.
4. Hidangkan dengan merenjis minyak minyak di atasnya.
Memang simple tapi sodap!
yang simple la yang membangkit selera kak amie....sedappp
BalasPadamkak amie..sedappppnya ciken wings.. nnt nk try buat..dh terliur nii ^_^
BalasPadamShidah,
BalasPadambetul tu Shidah.
Yana,
he heheh... try Yana jangan tak try.
Memang Nampak sedap sangat...
BalasPadamLooks yummy and delicious!
BalasPadamSlm
BalasPadam