Pages

Jumaat, 28 Januari 2011

Udang Masak Hong Kong Mixed Ginger

Ada beberapa jenis sayuran yang terdapat dalam botol jeruk hong kong mixed ginger. Antaranya termasuklah lobak merah, pickles, cucumbers, leeks, red peppers, betik dan white melons. Jeruknya agak manis dan saya rasa sesuai sekali untuk dimasak bersama udang. Saya hanya menambah sedikit sos soya dan tak perlu masukkan sebarang perisa tambahan sebab jeruk sudah rasa manis dan sos soya rasa masin.

Bahan-bahan:
400 gram udang kertas
1/2 botol hong kong mixed ginger
2 sudu sos soya
3 biji bawang putih (dicincang)
1/2 labu bawang besar (dicincang)
minyak

Cara:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang putih serta bawang besar hingga wangi.
2. Masukkan udang dan masak selama 4-5 minit.
3. Masukkan hong kong mixed ginger dan kacau seketika.
4. Masukkan sos soya.
5. Udang masak hong kong mixed ginger siap untuk dihidangkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan