Bismillahirrahmanirrahim.
Seharian berjalan, sudah tentulah rasa penat dan lapar. Dari Tuaran kami terus ke Sepanggar, dan singgah di Warung Pokdi Kelate. Mana tahu masih ada saki-baki nasi kerabu air tangan orang Kelantan di situ
|
Nampaknya kami langkah kanan apabila sampai di sini, gulai dan lauk-pauk lain masih ada. |
|
Amie: Nasi Kerabu Ikan |
|
Lain pula sambal kelapanya! |
|
Encik Suami : Nasi Kerabu Ayam Goreng |
Bezanya nasi kerabu di Warung Pokdi Kelate ini gunakan keropok warna-warni, timun disagat panjang-panjang dan sambal kelapanya tidaklah sama seperti yang selalu kita nikmati bersama nasi kerabu itu!
|
Firdaus : Nasi Kak Wok |
|
Bismillah. Jom makan. |
|
Firdaus nampak berselera makan menu pilihannya : Nasi Kak Wok. |
|
Alhamdulillah. Setelah kenyang menjamu selera, kami teruskan perjalanan ke Penampang. |
Oh, di sana pun ada restoran citarasa Kelate ya. Nampak rupanya macam makan di KB pulak, Kak Amie.
BalasPadamSebenarnya banyak orang Kelantan berniaga makanan di Sabah, di merata daerah ada.
PadamBertandang ke sini...buat perut makin lapar la..hihihi
BalasPadam