Bismillahirrahmanirrahim.
Pagi tadi berangan nak minum petang dengan ubi rebus cecah sambal ikan bilis. Oleh kerana ubi kayu tidak ada, jadi gantikanlah dengan jering rebus buat kudap-kudapan.
Jering Rebus & Kelapa Parut |
Berkat merebus dengan sabar, akhirnya dapatlah jamah jering yang lembut dan kenyal! Siapa di sini suka makan jering rebus? Rasanya Mama Cella suka ni. Mari Mama Cella, kita duduk bawah pokok kunyah-kunyah jering rebus!
Tak penah mkn ,.satu satunya ulam yg tak penah try he hee teringat arwah mak sy suka mkn jering
BalasPadamSaya datanggggggg....
BalasPadamRupanya kimia juga kita ni.cikgu Amie..
Saya juga merebus jering pagi tadi sambil menonton perarakan merdeka!
Tak pernah makan yang rebus dengan kelapa lagi.. boleh try ni..
BalasPadamSy tak pernah makan ni, Kak Amie.
BalasPadamsaya kurang minat makan jering. tak tau pulak boleh makan cara begini
BalasPadammakanan zaman dahulu mcm2 boleh makan dgn kelapa parut
BalasPadam