Selamat pagi. Kita berhenti rehat dari berBDR untuk memberi laluan perhimpuan maya selama 20 minit. Ambil kesempatan masuk dapur cari apa-apa yang boleh isi perut.
Pagi tadi Amie goreng mee hoon. Senang sajalah kerjanya. Rendam mee hoon hingga lembut. Cari bawang putih, bawang merah dan udang. Amie gunakan Sambal Tomato Versi Ikan Bilis sebagai bahan perencah. Makan mee hoon dengan cili jeruk!
Ada pisang berangan dan pisang nipah. Campurkan kedua-duanya, dan lenyek hancur. Tambah tepung gandum, gula perang dan secubit garam. Jadilah 3 keping lempeng pisang.
Ada nanas madu di sudut dapur. Ambil nanas saiz kecil, kupas dan belah 2. Ambil sebelah, daan hiris. Manis!
Mee Hoon Goreng Perencah Sambal Tomato Versi Ikan Bilis. |
- Mee Hoon Goreng Perencah Sambal Tomato Versi Ikan Bilis
- Lempeng Pisang
- Nanas Madu
- Minuma Lemon Panas
Lempeng Pisang. |
Nanas Madu. |
menu masakan kak amie tak pernah tak menyelerakan hehehe
BalasPadamCukup sedap dahh ni..
BalasPadamSemua sedap-sedap...
BalasPadamMenggamit selera
MasyaAllah, semuanya sedap...
BalasPadamSemuanya sedap dan menyelerakan Amie..nenas tu jenis tak tajam kan..yg ngilu kt lidah tu yg tak tahan..
BalasPadambyk mihun dirumah he hee
BalasPadamblh ikut resepi k amie ni
Sedap semuanya....kalau dapat kat SA tengahri x perlu makan dah...
BalasPadamMenariknya lempeng pisang, meehun pun menyelerakan, minuman lemon panas menyegarkan..
BalasPadamCantiknya mangkuk bentuk sampan...
BalasPadamJemput mka, kmi harini mkn bihun juga, tpi bihun sup..
BalasPadamSekarang sudah petang waktu saya komen. Hehe minum petang apa?
BalasPadamCantik persembahan mihun dalam bekas bentuk sampan.
sedapnya menu sarapan kak amie.
BalasPadamMeehon letak udang dh bangkit selera
BalasPadamWahhh.. lengkap semua sarapan Kak Amie walaupun sedang BDR.. tangkas dan lincah!
BalasPadamSedap betul nampak meehoon goreng Kak Amie. Taraf hotel ni. Kaya dengan accesoriesnya. Buah nanas manis baru sedap makan.
BalasPadamMenu kak amie ni betul betul membuka selera la! Sedap sedappp semuanyaaaaa.
BalasPadamBerkenan pula saya tengok mangkuk bihun Kak Amie tu :)
BalasPadam