Pages

Ahad, 11 Disember 2016

Kelas Masakan : Apple Pecan Cinnamon Rolls, High Fibre Pumpkin Bread, Fatt Koh, Carrot Walnut Cake & Pandan Tau Sar Pau

Saja jew nak abadikan betapa rajinnya masuk kelas masakan walaupun sampai rumah terus tutup buku resepi...hiks! Nanti kalau nak cuba buat bukalah balik entri ini nak tengok hasilnya sama atau tidak dengan yang dipelajari di kelas masakan. Kali ini Amie kongsikan gambar-gambar hasil pelajaran hari ini.

 Apple Pecan Cinnamon Rolls.
Sedap ni... inti epal hijau dengan kacang pecan.

 Pandan Tau Sar Pau.

 Harum wangi pandan dengan inti yang sangat sedap : lotus @ teratai dengan kacang merah!


 Carrot Walnut Cake.

 Nak cuba buat ni kalau ada masa... lobak merah, kelapa kering, kacang walnut dan kismis.


 Yang ini memang elok benarlah dipelajari, High Fibre Pumpkin Bread!

 Mengenyangkan!

 Antara bahan yang ditambah dalam adunan termasuklah parutan labu, biji labu dan kismis.



 Ini Fatt Koh... si apam mekar!



1 ulasan:

  1. Share resepi Apple Pecan Cinnamon Rolls please :D

    http://www.fatindays.com

    BalasPadam