Assalamualaikum.
Dah pun siap Jus Tembikai & Laici untuk membasahkan tekak semasa berbuka petang nanti. Amie tidak bubuh ais, sebalikkan memasukkan jus tadi ke dalam peti sejuk sementara menanti waktu berbuka puasa petang ini.
Resepi : Jus Tembikai & Laici
Sumber : Amie's Little Kitchen
Bahan-bahan:
500 gram isi tembikai merah yang sudah dipotong kecil
1 tin laici dalam sirap
300ml air masak
ketulan ais - pilihan
Cara:
1. Campurkan air bersama tembikai merah di dalam pengisar.
2. Kisar sehingga hancur.
3. Tapis bahan kisar untuk mendapatkan jus tembikai merah.
4. Tambahkan 1 tin laici bersama sirap ke dalam jus tembikai merah.
5. Masukkan ketulan ais semasa menghidang.
Selamat berbuka puasa!
cobaan sungguh lah time posa ni Mie tengok jus ni merah menyala lagi aduiiii nak tutup lah kejab laptop ni heee
BalasPadamKak Noor,
BalasPadamjahatnya....Amie jahat ye Kak Noor, tapi tak berapa jahat tu sebab tak bubuh ketulan ais lagi he he hehh nanti nak buka puasa baru bubuh ye Kak Noor cayanggg...
salam Amie.Kat uamh atie pon buat jus tembikai gak :D.
BalasPadamSama lak kita arini tp xder la laici..lupa nk membelinya.
Selamat berbuka puasa ya..
Atie,
BalasPadamAmie yang buka dulu ye Atie... tapi jus tembikai tu belum bubuh ais lagi...tunggu dekat2 buka nanti.
ngetopp gitu airnye...bluppp...hihi...air fav QH ni..slalu buat...
BalasPadamsy pon tak boh ais...takut sakit tekak puasa2 ni.... kak amie..
BalasPadamnk sejag!
Qasey Honey,
BalasPadamjus terbaikkkk.... dari dapur!
Ummiaisyah,
boleh.... silakan he he he hhh