Setiap kali masak udang dengan butter cereal seasoning powder, Amie gunakan daun kari sebagai penambah aroma tapi kali ini Amie tukar daun kari kepada daun limau purut. Hasilnya sama saja cuma bezanya dari segi bau dan tidak mempengaruhi kelazatan hidangan sebab kalau dah namanya masak butter cereal seasoning powder, memanglah sedap....
Bahan-bahan:
25 ekor udang kertas (bersihkan dan belah belakang)
10 biji cili padi (hiris)
7 helai daun limau purut
3 sudu marjerin
5 sudu butter cereal seasoning powder
minyak
Cara:
1. Panaskan minyak dan goreng udang hingga masak. Ketepikan.
2. Panaskan marjerin dalam kuali dan tumis cili padi bersama daun limau purut hingga wangi.
3. Masukkan udang dan gaul rata. Padamkan api.
4. Masukkan butter cereal seasoning powder dan gaul mesra.
5. Siap untuk dihidangkan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan