Jom singgah basahkan tekak hirup Cendol Bakar di Kuala Selangor.
Hanya Amie berdua saja dengan Encik Suami.
Firdaus tak mahu ikut jalan-jalan sebab hendak bermain bersama cucu dan cicit Bonda di kampung. Fuad mengikuti kuliah online. Fairuz sambung tidur. Pengantin baru masih di Kuala Lumpur.
Kita minta cendol durian. Belakang cendol durian, cendol Encik Suami...hiks!
Harga? Aiissayyy...meeennn... tak tengok pula! Tapi harga ubi rebus memang kita tak lupa ... ahaks!
Ubi rebus ini berharga RM4.00. Cecah dengan kelapa parut, ada gula pasir dan sambal. Sedaplah pula sambail tumis. Halus jew sambal, tapi rasa ikan bilis kisar. Habis licin ubi rebus masuk perut!
Cendol Bakar Durian |
sedapnya nampak, menggoda betul
BalasPadamMemang sedap. Guna santan segar.
PadamSedapnya tengok cendol durian tu.. Lama tak singgah sana.
BalasPadamNanti ada kesempatan boleh datang lagi.
PadamKita ada pergi cawangannya di Melaka, sedap memang cendol duriannya. Dulu pelik ingatkan cendol dibakar, rupanya nama tauke, Bakar. Sama macam kes karipap bakar, heheh
BalasPadamHahahaa... dulu pun kita tertipu juga. Teruja nak tahu apa rasa cendol dibakar hahahaha... rupanya nama tauke cendol!
Padamcendol tu...mengundang betul
BalasPadamMengundang selera kan Ann.
PadamTengok gambar cendol kak Amie rasa teringin makan cendol pulak tengahari panas ni. Ada ubi rebus pulak tu. Boleh makan dengan sambal atau parut kelapa atau gula melaka. Menarik ada pilihan macam tu. Happy tummy macam ni :)
BalasPadamBaru nak tanya cendol tu dibakar atau nama tuan dia Bakar...sekali baca komen..dah ada jawapan🤭
BalasPadamNama owner dia bakar kot kak.
PadamKalau cendol dibakar tak sempat masuk mulut dah cair haha
sesekali dating ye kak, dah balik kampung wajibla cuba cari semua makanan yang teringin nak makan kan...
BalasPadamTergoda betul SA ni...nampak sedap tu ha...
BalasPadamsedap tu makan ubi rebus cicah sambal... cendol bakar ni macam pernah pergi, tp tak tau la kedai yg sama ke tak
BalasPadampernh mkn juga masa tu terfikir camne la rasa cendol bakar rupanya nama atuk pd pengusaha ni ABU BAKAR...tp ada dinyatakan jugak yg mereka guna gula merah yg dibakar dlu..tu psl namanye CENDOL BAKAR
BalasPadamBwrdua sahaja dengan suami makan cendol. Santai-santai makan.
BalasPadamsedapnya cendol durian, mkn time cuaca panas lg best
BalasPadamCendol dah ubi godok memang peberet ni apa lagi cendolnya da durian. Sedappppp
BalasPadam