Bahan:
200 gram
spaghetti – celur hingga masak dan toskan
Bahan untuk rendang:
200 gram
bebola daging
200 gram
daging kisar
1 cawan
santan pekat ditambah dengan 1 cawan air
50 gram
kerisik
Garam dan
gula secukup rasa
Bahan kisar:
15 biji cili
padi hijau
2 cm
lengkuas
2 cm kunyit
hidup
2 cm halia
2 batang
serai – dihiris –hiris
4 helai daun
limau purut
Cara
memasak:
1 1. Jerang santan di dalam kuali.
2 2. Masukkan kesemua bahan kisar dan masak hingga
pecah minyak.
3 3. Masukkan daging kisar dan bebola daging.
4 4. Apabila daging kisar dan bebola daging masak,
masukkan kerisik dan daun limau purut.
5 5. Setelah kuah menjadi pekat, padamkan api dapur.
6 6. Hidangkan rendang bebola daging bersama
spaghetti.
Amie..! nk angkut resepi yea...
BalasPadamsedapnya Amie.teringin juga mencuba resepi Amie ni lain dari yang lain
BalasPadam