ADSENSE

Jumaat, 3 Jun 2016

Sedapnya Arabic Lamb Mandy di Souq Cafe!

Balik dari Muzium Negeri Sabah, kami berkemas-kemas untuk check out hotel. Oleh sebab perut dah rasa lapar, kita cadangkan pada Encik Suami supaya makan saja di Souq Cafe. Wokey... setuju!
Tengoklah nanti... nak makan cara buffet atau a'la carte.


Akhirnya kami pilih menu a'la carte...sebab nampak nasi arab di situ!
Mmmmm... bila sampai hidangan, terkejut juga laa nampak lamb yang besar tu! Makan sorang tak habis ni...  Arabic Lamb Mandy ni dihidangkan dengan tender roasted lamb shank marinated dengan rempah Arab.

Sedap!
Fuad minta tambah kuah kari semangkuk kecil lagi! 
Nasinya pun sangat sedap...
Yang buatkan kita nak datang lagi, nak makan lagi Arabic Lamb Mandy ni sebab lamb tu yang sangat lembut! Kalau datang ke sini, jangan lupa cuba menu ini ye... Satu set RM29.00.

Encik Suami pesan Grilled Half Chicken. Hidangan ini sesuai untuk 2 orang. Encik Suami nak makan dengan kita. Wokey... no problem. Ayam tu diperap dengan mediteranean herbs and spices, ada French fries dan sos bawang putih.

Kita sibuk makan lamb mandy sampai terlupa ayam panggang tu.... hihihiiiiiii! Di akhir cerita, ayam and the gang tu Encik Siami habiskan! Sedap katanya!
Satu set : RM26.50.

Selain hidangan Arab, western food pun ada di sini. Fairuz pesan Grilled Chicken Chop. Kita cuba rasa black pepper saucenya tu...mmmm sedap! Cukup rasa!

Tak ada yang tak sedap laaa...semuanya sedap belaka. Grilled Chicken Chop satu set : RM19.00.


Firdaus ni kaaann....
Tak boleh duduk diam! Ada saja yang nak diketuknya!
Mulut tak berhenti sebut: eceleemmm eceleeem.. aiskrim laaa tu..
Naaa... Banana Split untuk Firdaus sudah datang!

Dari tadi asyik ketuk meja dengan sudu garfu, bila sampai aiskrim terus suap aiskrim pakai sudu makan yang besar tu! Tak sabar tunggu sudu kecil sampai... Firdaus!

Banana Split
RM10.50

Kita punya Mount Kinabalu ABC
RM11.00

Sesekali datang ke sini bersama orang yang tersayang tentu memuaskan hati! Bersih, kemas dan sudah semestinya terjamin halalnya.






Jumpa lagi.
Ada rezeki in shaa Allah akan singgah lagi di sini.

Entri berkaitan jalan-jalan RANAU-KOTA KINABALU: 

MENGINAP & SARAPAN DI TH HOTEL KOTA KINABALU
ARABIC LAMB MANDY & WESTERN FOOD DI SOUQ CAFE
MAKAN TENGAHARI DI CHICKEN RICE SHOP
MAKAN SUSHI DI SUSHI KING SURIA SABAH
MUZIUM SABAH
MAKAN STEAMBOAT DI NATURAL KITCHEN
BERMALAM & SARAPAN PAGI DI GRAND BORNEO HOTEL
SEDAPNYA MAKAN DI KOKI BANDUNG, ALAMESRA KOTA KINABALU
MAKAN DI SUSHI KING 1BORNEO KOTA KINABALU
PANTAI TANJUNG ARU
RUMAH TERBALIK TAMPARULI
CUCI MULUT DI MANGO GARDEN RESTAURANT
DESA CATTLE DIARY FARM KUNDASANG
CANTIKNYA PEMANDANGAN DI SABAH TEA GARDEN COTTAGE (I)
JALAN-JALAN CARI MAKAN DI RANAU
BERMALAM DAN SARAPAN PAGI DI SABAH TEA GARDEN COTTAGE (II)
KEINDAHAN ALAM DI SANAH TEA GARDEN (III)
QUAILEY'S HILL MEMORIAL : SANDAKAN-RANAU DEATH MARCHES
MELIHAT GUNUNG KINABALU DARI PINE RESORT
ROSE GARDEN DI KUNDASANG
MAKAN STEAMBOAT DI RESTORAN PUTERI NABALU
COCOA NABALU : HOMEMADE CHOCOLATE DELIGHTS
KUNDASANG: SYURGA SAYURAN SEGAR & PELBAGAI BUAH-BUAHAN TEMPATAN
SUNGAI MOROLI FISH MASSAGE DI KAMPUNG LUANTI BARU RANAU


Tiada ulasan: