Makan Nabeyaki Udon di Sushi King

10:26 PTG

Entri yang tertinggal...

Banyak menu yang tawarkan di Sushi King selain sushi. Kali ini kita cuba  Nabeyaki Udon pula. Udon ni... sejenis mi Jepun yang lebar dan tebal.

Rasa kuahnya manis-manis masin. Atasnya dipenuhi dengan pelbagai jenis aksesori termasuk udang goreng. Semangkuk berharga RM14.90.

 Ini Tori Karaage Don... Fuad punya. RM13.90.

 Anis pilih Tako Wakame. RM7.90.

 Sementara menunggu hidangan tiba, kami makan dulu beberapa jenis sushi.
Ambil sepiring Chuka Kurage (Jellyfish).

Kami order Kani Tobikko (crabstick mayonnaise with flying fish roe) sebab sushi dah tak ada atas conveyor... Pelanggan pun dah tak ramai. Dah dekat pukul 8.30 malam puuunnn...

 Ini Encik Suami punya...edamame.

 Berlumba dengan Fuad... siapa banyak bubuh wasabe!
Elok-elok aaa... kang tercabut kepala tu dek penangan Encik Wasabe!

Tak lama kemudian, sushi-sushi mula bergerak di atas conveyor...
Rembat lagi...

 Bila kami dah habis makan-makan, pesanan Encik Suami tak juga sampai. 
Kita pun tak ingat apa yang dipesannya...

Kesian dia... sepanjang waktu kami makan, hanya edamame ini sajalah yang dikunyahnya sampai habis!
Akhirnya Encik Suami panggil pelayan restoran, dan tanya mana pesanannya. Kata pelayan tu... pesanan hanya 3 jenis, bukannya 4! Dikeluarkannya kertas catatan pesanan makanan, dan ternyata di situ dia tandakan 3 jenis pesanan sahaja. Oh... dah salah fahamlah antara kami dengan pelayan restoran tu! Pelayan tu kata, masih boleh order kalau mahu, tapi Encik Suami kata... tak perlu tunggu lebih lama sebab dah nak balik hotel.Jadi, kami pun bayar di kaunter. Pelayan tadi minta maaf dan kami diberi diskaun sebanyak 10% sebagai tanda minta maafnya. Entah salah kami atau salah pelayan tadi... tak tahulah!

Encik Suami kata... dia terliur tengok kita hirup kuah Nabeyaki Udon tu...sebab dia memang suka mee! Tak apalah... lain kali kita boleh datang lagi...

0 comments

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe