ADSENSE

Sabtu, 4 April 2015

Ekspedisi Menawan Puncak Kinabalu (Episod 19) : Semalam di Kota Kinabalu

Sambung lagi....
Petang itu,17 Februari 2015 sebaik sahaja kami mendarat, dan menunaikan solat kami terus ke kompleks beli-belah. Cari apa yang patut.... dan tak mungkin kami lupakan Junizam & Ramlee yang berjalan.... di belakang, dengan perlahan menyeret kaki, menyeberang jalan, meniti anak tangga.... adeeeehhhh....!

Selesai shopping serba sedikit, Amie, Nano, Kamsiah & Akmi seia sekata untuk mengisi perut di Chicken Rice Shop. Tak tahulah apa cerita kawan-kawan yang lain tu.... masing-masing sudah membawa diri dengan haluan tersendiri.... sebab lapar sangat! Tak ingat dah orang lain melainkan ingin segera isi perut!

Bila kami pesan apa yang kami mahu, semuanya habis... ! Jadi apa yang tinggal? Pesanlah apa saja yang ada, asalkan boleh kami makan.

Sambil menanti hidangan kami pandang-pandang keliling. Rasanya, kalau masa tu dekat dengan bilik... mau saja terus baring berehat! Tapi apakan daya.... bilik nun jauh di Menggatal!

Antara hiasan dalaman di Chicken Rice Shop itu... inilah yang agak menarik perhatian. Gambar ayam-ayam...
 Wokey... pesanan sudah dibuat. Sebelum datang hidangan, sampai dulu bil makanan di meja kami.

 Entah apa yang kami makan.... 4 orang, sekali harung RM105.00. Jom tengok apa yang kami pesan dan kami nikmati di bawah ini....

 Semuanya pesan nasi ayam, sebab itu sajalah yang ada selain banyak jenis menu yang dipaparkan. Akmi pesan mee kari... kalau tak silap! Amie merasa kuahnya, sedap!

Amie ambil gambar yang dekat saja, yang ada di depan mata... tak larat nak ambil banyak... sebab nak layan perut yang berkeroncong! Hooo... ayam kukus yang kami pesan, masya Allah... gedabak! Tak mampu kami nak habiskan!

 Ini.... suka sangat! Sekali masuk mulut terus kenyap!


Selain sup sayur, ada pula hidangan di atas dan di bawah ini.

Bila kami keluar dari Chicken Rice Shop, terjumpa kawan-kawan yang lain.... alahai kesiannya, rupanya mereka kelaparan menunggu kami untuk mencari tempat makan, nak makan sama-sama... sorry... morry!

Malam itu... kami berurut cara begini... malam semalam memang kawan-kawan yang lain berurut, tapi gunakan khidmat tukang urut! kami gunakan khidmat mesin urut! Tapi walaupun sudah berurut, kaki tetapi juga begitu... masih sakit-sakit dan jalan pun masih tak betul!

Dah tahu sakit kaki, tapi masih juga tak mahu mengaku.... malah terus tunjuk kehebatan beraksi dengan bola bowling.... Walaupun masing-masing baru pertama kali pegang bola dan belajar melempar ikut cara tersendiri, tapi rasa seronok dan sekali lagi terlupa kaki yang masih sakit!

Ini dia, gaya pemain amatur! Suka hati kamulah labu.... walaupun balingan masuk longkang, tapi tetap juga kami teruskan hingga ke mata terakhir.... Tahniah untuk Fauzan & Junizam!

Wokeh Kam... nanti sampai LD kita cari buah kelapa, dan susun botol mineral... kita lempar buah kelapa ye....

1 ulasan:

Ita Rossi berkata...


Amie..lepas turun gunung dulu ita pun round KK dengan kaki yang sakit2 dan urat rasa tegang. Jalan macam org dalam pantang rasanya. Itu lah salah satu 'buahtangan' dari Mt KK untuk setiap orang yang sampai ke atas sana.