JOM Berbuka Puasa Dengan Air Tangan Norliah Ridzwan di CIPTARASA NOLY

11:10 PG

Terjemahkan cinta kasih sayang melalui masakan dan makanan dapat membelai  kasih sayang pada anak-anak dan dapat memupuk cinta si isteri pada suami!

Itulah slogan tersendiri  NOLY! Jom terjah ke dapurnya. Tapi terlebih dahulu Amie ucapkan terima kasih di atas kesudian Noly berkongsi blog masakannya dalam kumpulan MERIAHNYA DUNIA MASAKAN. Selain blog, anda boleh  terus berkunjung CIPTARASA NOLY (PAGE) untuk menggali pelbagai resepi pilihan Noly!

Hari ini, dengan berbesar hati Amie jemput rakan-rakan pengunjung untuk bertandang ke dapur Norliah Ridzwan. Kita selongkar menu yang ada di dapurnya, dan kita bawa pulang ke dapur masing-masing untuk mencuba hasilnya. Mari kita cari menu untuk betbuka puasa .

Sedapnya Nasi Goreng Pataya. Melingkar-lingkar udangnya ye Norliah. Kami nak kutip udangnya dulu.


Nasi Kerabu warna biru, dan di bawah ini warna kuning pula.


Nasi Kerabu & the gang!


Nasi Ayam Madu... ni yang nak tambah menambah ni!


Jus Tapai Ubi Kayu... nak cuba!


Jus Buah yang penuh khasiat & pelbagai vitamin.


Agar-Agar Pelangi Petang.... jom ambil 7 - 8 ketul!


Puding Pelangi pulak!


Agar-Agar Cendol... ahhh kenyang! Alhamdulillah.

Terima kasih banhyak Norliah kerana sudi kongsi resepi yang sedap-sedap! Iizinkan kami pulang dengan memikul seguni resepi dari dapur Norliah ye...

2 comments

  1. wow.. cantek deco dia.. nampak semuanya menyelerakan... pandai dan creatif si noly tu kan.. :)
    hari ni masak apa amie? nani belum dapat idea ni.. :D

    BalasPadam
  2. trharu sgt2.. thanks puan salami simon kerana sudi ke blog n page mskn kk noly..sm2 kita ye.. kk noly pun sgt2 mngemari air tgn puan....lebih2 lagi kek2 hasil air tgn amie yg trserlah kehalusan hasilnya.. thanks a lot dear(y)

    BalasPadam

TERIMA KASIH TINGGALKAN KOMEN.

Labels

~Australia (Perth) ~Balkan ~Bosnia and Herzegovina ~Brunei Darul Salam ~China (Shenzhen - Guilin - Yangshuo - Guangzhou) ~Croatia ~Cuti-Cuti Malaysia ~Ekspedisi ~Europe ~India (New Delhi - Srinagar - Pahalgam - Gulmarg) ~Indonesia ( Padang - Bukit Tinggi - Jambi - Palembang - Jakarta ) ~Indonesia ( Sumatera Barat - Bukit Tinggi - Padang ) ~Indonesia (Bandung - Jakarta - Jogjakarta) ~Travelogue ~Indonesia (Kalimantan Timur: Nunukan - Tarakan - Balikpapan - Samarinda - Tenggarong) ~Indonesia (Sidoarjo - Surabaya - Malang) ~Indonesia (Surabaya - Malang) ~Italy ~Jalan-Jalan Cari Ikan ~Jalan-Jalan Cari Makan ~Johor ~Kedah ~Kelantan ~Kenali Hidupan Akuatik ~Korea Selatan - Seoul - Nami Island ~Kuala Lumpur ~Madinah 2023 ~Makkah & Madinah ~Makkah 2023 ~Melaka ~Muhasabah Diri ~Negeri Sembilan ~Nepal (Kathmandu-Pokhara-Dhampus-Machhapuchhre Base Camp) ~Pahang ~Penginapan / Homestay / Hotel / Resort ~Perak ~Pulau Pinang ~Putrajaya ~Sabah ~Saudi Arabia ~Selangor ~Slovenia ~Tempat Menarik di Malaysia ~Thailand ( Bangkok - Hua Hin) ~Thailand (Hatyai) ~Travelogue ~Turki ~Umrah ~Umrah 2023 ~Vietnam ( Da Nang - Hoi An - Ba Na Hills) Acar Advertorial Agar-Agar Air Asam Aneka Hidangan Nasi Aneka Hidangan Sup Aneka Jenis Serunding Anekdot Antologi Puisi Apam Asian Food Festival Awards Ayam / Itik / Burung BBQ Bekal Makanan Biskut Buah Bubur Buku Cerita / Komik / Cerpen / Novel Buku Motivasi Buku Resepi Buku Resipi Buku Sejarah Buku Travelog / Novelog Cerita Dari Dapur Cerita Dari Pasar Cerpen Kanak-Kanak Chips Contest / Kuiz / GA Desserts Dried Pasta: Spaghetti/ Spiral / Fusili / Rigatoni / Fettuccine / Risoni / Lasagne / Conchiglie / Tagliatelle / Macaroni / etc Dumpling / Wantan / Siew Mai / Dim Sum Food Review Hari Raya Hasil Karyaku Herba Hidangan Berbuka Puasa Hidangan Berpantang Hidangan Bersahur Hidangan Tengah Hari / Malam Hidangan Tengahari / Malam Himpunan Kad Ucapan Ikan Japanese Food Jeruk / Pickles Johor Juadah Hari Raya Juices / Smoothies Kek Kek Lapis Kek Lapis Sarawak Kek Sarawak Kelas Masakan Keluarga Kerabu Kerang-Kerangan Ketam / Sotong / Udang Khidmat Foodpanda Kiriman Komentator Korean Food Kudapan Kuih Raya Kuih Tradisional Nusantara Kuih-Muih Kuiz / GA Lain-Lain Laksa / Mee / Mee Hoon / Kuey Teow Lembu / Kambing / Lamb / Rusa Lobster Malaysian Food Festival Masakan Ala Kadazan / Dusun Masakan Ala Bajau Masakan Ala Bugis Masakan Ala Cina Masakan Ala Cocos Masakan Ala Jawa Masakan Ala Mamak Masakan Ala Nyonya Masakan Ala Pakistan Masakan Ala Thai Masakan Brunei Masakan India Masakan Indonesia Masakan Minang Masakan Negeri Sembilan Masakan Pahang Masakan Sabah Masakan Sarawak Masakan Singapura Masakan Suluk Masakan Timur Tengah Masakan Tradisi Kedah Masakan Tradisi Kelantan / Terengganu /Pantai Timur Masakan Tradisi Melayu Melaka Masakan Tradisi Perak Masakan Tradisi Pulau Pinang Masakan Tradisional Nusantara Masakan Utara Menu ala Fusion Minuman Panas / Sejuk Muffin Nuffnang Oleh-oleh Otak-Otak Pastry Pemakanan Sihat Pembelian Online Petua Di Dapur Pie Pizza Puding Resepi Amie's Little Kitchen di Media Cetak Resepi Bonda Roti Sambal Sambutan Hari Istimewa Santai Bersama BEN ASHAARI Sarapan Pagi / Minum Petang Sate Sayur Seafood Segmen : Meriahnya Dunia Masakan Segmen Share Resipi Setulus Kasih Soto & Coto Telur Tempahan Western Food Wordless Wednesday

Subscribe