Jumaat, 24 Disember 2010

Sayap Ayam Panggang

Saya gunakan kreativiti sendiri dalam penyediaan sayap ayam panggang. Saya sukakan aroma sate... itu sebabnya saya campurkan beberapa bahan tertentu seperti rempah untuk menimbulkan aroma yang sangat saya gemari itu... Senang je.. campur gaul bahan-bahan kisar termasuk bawang putih,merah, serai, halia, sedikit ketumbar, jintan putih, jintan manis, sos tiram, kicap manis ABC Heinz dan juga sedikit pati asam jawa. Oh ya...masuk sedikit serbuk kunyit. Nak lebih masin boleh tambah gram sedikit. Perap seketika sebelum di panggang. Dah siap...

Sayap panggang ni kami makan cecah sos kicap. Sedap dan sangat mudah. Tumbuk beberapa biji cili api dengan bawang putih. Campurkan dengan pati asam jawa atau perahan limau kasturi. Tambah 5 sudu kicap manis ABC Heinz....mmmm...yummy ... atau kicap Cap Kipas Udang...he he selamat menjamu mata yea....

Tiada ulasan: